Kunst in de kerk: Aart de Lange Pzn

'Schilderijen van AART ontroeren
en maken je BLIJ'

Wegens succes verlengd!

In september, oktober en november 2017 Tot 1 februari 2018 hangen in de Tuinzaal kleurrijke schilderijen van symboliekschilder Aart de Lange Pzn.
Aart de Lange Pzn laat ons beseffen dat ‘houvast’ niet vanzelfsprekend is. Juist nu, in deze onzekere tijd, hunkeren mensen naar een schuilplaats waar je blijdschap, troost en hoop kan delen. De filosofische en spirituele verbeeldingskracht van de schilder/schrijver is voor een groot deel terug te voeren tot zijn jeugdjaren. Hij is geboren en getogen in Rhoon.
“Mijn herinneringen zijn misschien wel mijn allermooiste geschenk”, zegt hij,

Kunst in de kerk: Willem van de Heuvel

de vier liefdes thIn de Tuinzaal hangen sinds november schilderijen van Willem van den Heuvel, een kunstenaar uit de Alblasserwaard. Zijn prachtige, veelzeggende schilderijen verbeelden een visie op religie, geschiedenis en andere activiteiten van de wereld om ons heen. Een collectie afbeeldingen van een zoektocht naar betekenisvolle verbinding. Voorstellingen met als onderwerp de onzekerheid van de mens, die niet kan leven met twijfel en onzekerheden, en niet ingevulde vraagtekens. Verbeelding van momenten van zoeken naar antwoord op vragen rond bestemming, dood, leven, zin van het lijden en doel van de geschiedenis: Menselijke kunst / religieuze kunst.

"Het plezier moet van mijn werk afspatten"

In de Tuinzaal hangen het eerste kwartaal 2016 schilderijen van Hanneke Romijn. De getoonde, voornamelijk grote acrylschilderijen zijn gemaakt over een periode van 10 jaar en hebben een kenmerkende eigen stijl. “Ik schuw het experiment niet, zowel in het gebruik van materialen als technieken.”, vertelt HannaH. Dat is terug te zien in haar doeken, waarop ze door middel van papier, zand, kammen en lapjes, reliëf heeft aangebracht. “Ik hou van het snelle werk. Dat betekent niet dat een schilderij snel klaar is, maar dat ik heel levendig werk; met grote lijnen en veel actie.”

Wat het meest in het oog springt aan HannaH’s schilderijen,

Kunst in de kerk: Hedendaagse iconen

Tot begin januari 2016 hangen in de tuinzaal hedendaagse iconen van Wasili Wasin. Wasili Wasin is een Russische kunstenaar. Zijn werk weerspiegelt in zekere zin de positie van de moderne mens (al dan niet gelovig): enerzijds is er soms starre traditie waaraan hij schatplichtig is, anderzijds is er de omringende wereld, die zo snel verandert dat de traditionele opvattingen en beelden niet meer lijken te passen. De opdracht is om een eigen mix te maken van

Kunst in de kerk: Noa Wheeler

In de Tuinzaal hangen schilderijen van Noa Wheeler, een kunstenaar uit Amsterdam, met 10 Aquarellen op handgeschept Nepalees papier.
Dominique Mégevand, kunstverzamelaar in Frankrijk in een vertaling van DidiDuDok, schrijft hier het volgende over:
“Voor deze tentoonstelling in de Keizersgrachtkerk heeft Noa enige van haar grote abstracte, op handgeschept Nepalees papier vervaardigde schilderijen, uitgekozen, waarvan ik denk dat zij een heel goede afspiegeling zijn van het brede spectrum aan gevoelens dat

Kunst uit de Wittenberg

Sinds half november 2014 verblijven er zo’n 30 uitgeprocedeerde asielzoekers in de Wittenberg, in afwachting van een goede opvang door de gemeente Amsterdam. Sinds januari vinden er ook lessen plaats. Er wordt Nederlandse les gegeven, Engelse les en ook tekenen en schilderen. De lessen tekenen en schilderen worden gemiddeld door 5 mensen bezocht. In totaal zijn de lessen door ongeveer 15 mensen bezocht. Sommige deelnemers zijn vaste klanten, anderen komen soms wel, soms niet.

Kunst in de kerk

Deze zomer hangen in de tuinzaal werken van Trudy Albers en Agnes Vlaanderen-Jansen. Trudy en Agnes schilderen beiden bij 'Open atelier HannaH' in Kockengen.

Trudy Albers: Jaren geleden heb ik geëmailleerd, dat vond ik leuk om te doen. Het leek mij daarna ook wel een uitdaging om eens

Eigenwijks van Loes van Berkel

In de gang van de Keizersgrachtkerk hangt op dit moment het mozaïek 'EIGENWIJKS' van Loes van Berkel. Zoals de titel wellicht doet vermoeden, stelt het een Amsterdamse wijk voor met al haar verscheidenheid.

Loes heeft het mozaïek ontworpen en samen met een aantal vrouwen uit Slotermeer gemaakt. De bloemen

Kunst in de kerk: Bert Janssen & Jan Boudewijn

werk Jan BoudewijnIn maart, april en mei 2015 zijn in de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk werken te zien van Bert Janssen & Jan Boudewijn

Bert Janssen (1963, Amsterdam)
Verf, cement, klei, zand, grond, water, vuur en as... Beweging, veroudering, destructie, opbouw.
Bert experimenteert met materiaal, met kleur en met structuur en ziet zichzelf als onderdeel van het scheppingsproces. Hij wordt door het proces van groei en woekering gegrepen - tot hij daar bovenuitstijgt en 'ziet dat het goed is'.

Jan Boudewijn (1953, Amsterdam)
Jan heeft creativiteit als aandoening die van jongs af kleur geeft aan zijn leven. Hij is gefascineerd door de transformatie van mensen en materie.
Jan werkt met verf en hanteert die met materialen uit de bouw. Hij laat zich verrassen door oude beelden -van lang voorheen of van gisteren. Hij ontdekt die door lagen te vernietigen.
Scheppen een feest van destructie en constructie, dat het verleden uitpelt en neerlegt in werk van vandaag.

De werken in de expositie zijn te koop voor € 500 per werk! Het is ook mogelijk de werken te huren en/of te sparen .
Voor meer info hierover kunt u contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 39790774
Via de website www.materieschilderen.nl vindt u meer informatie over workshops, verhuur en verkoop.