Koningsdag, weer een vruchtbare dag voor het Solidariteitsfonds

De “Nette Toiletten” brengt dit jaar weer € 634,06 op.

Op de Koningsdag was de Keizersgrachtkerk weer open. Vrijwilligers weer druk in de weer. Het Spandoek hing hoog boven de straat. Flyers waren verspreid en de toiletten waren er klaar voor. De sfeer was gelijk goed want een buurman kwam dozen met boeken voor het standje brengen. Leuk hoor, kennelijk is het bekend

en mensen rekenen op deze sponsoractiviteit van de Keizersgrachtkerk.

Omar met oranje puntmuts, de initiatiefnemer van de “Nette Toiletten” actie, was nu voor de laatste keer als koster aanwezig, trots dat het ook dit jaar weer doorging maar ook wat melancholisch. Onze nieuwe koster Henk-Jan was volop in de weer, net alsof hij al jaren meedraaide. Maar nu nog de gebruikers, zouden ze komen? Het was wat koud en er warenin de buurt opgebroken. Gelukkig waren er weer veel boten met drinkende feestvierders. En ja hoor, ze meerden aan voor de Keizersgrachtkerk en regelmatig was er lange rij, klaar om de Euro te betalen en naar binnen te gaan.

Impressie KD 2017

Met weer veel KGK-vrijwilligers is het elk jaar weer leuk om deze actie voor de projecten van het Solidariteitsfonds te doen. Het spreekt kennelijk veel mensen aan, een toilettenactie voor allerlei ontwikkelingsprojecten, dat is grappig. Ook bij de boekenstand blijven mensen staan en lezen de folders. De kerk komt ineens in een heel ander licht te staan. Een bijzondere kennismaking: “Hoge Nood voor het Goede Doel” in een Kerk.

Dank iedereen die ons weer zo goed geholpen heeft. Voldaan konden we de Koningsdag afsluiten. Omar de vertrekkende koster, kan dit initiatief met goed vertrouwen overdragen aan Henk-Jan en wij leden van het Solidariteitsfonds hopen dit initiatief nog lang door te zetten. Tot volgend jaar.

Reiny van Twillert

Koningsdag: Keizersgrachtkerk voor de Hoge nood

IMG_3842_2.jpg - 235.9 kB

Op 27 april is de Keizersgrachtkerk open van 12.00 tot 18.00 uur, Dit met een speciaal doel! Er hangt een groot spandoek met het opschrift "Nette toiletten"

De vrijwilligers van het Solidariteitsfonds zijn druk in de weer. Voor een euro mag je de kerk in en gebruik maken van het toilet. Maar er is ook een standje met leuke spulletjes en er is ook koffie en thee en misschien een broodje kroket.

12 en 13 november: alternatieve Sinterklaasmarkt

Oh, kom er eens kijken. En kopen! Want daar is het natuurlijk allemaal om begonnen. Al vele weken worden er weer vele spullen verzameld, om op 12 en 13 november as. een mooi aanbod aan spullen te kunnen bieden. Want dan is er weer de jaarlijkse alternatieve Sinterklaasmarkt, georganiseerd door het Solidariteitsfonds. De opbrengst is bestemd voor projecten die het Solidariteitsfonds her en der in de wereld steunt. Alle reden dus om er bij te zijn om te zien of er geen mooie spullen voor je bij zijn.
Zie voor meer informatie de bijbehorende flyer.

Wisseling van de wacht

mei 2016

Eindelijk! Eindelijk ;), na vele jaren, nee, na decennia, heeft Omar Aguilera te kennen gegeven het penningmeesterschap van het Solidariteitsfonds te willen beëindigen. Jarenlang vervulde Omar het penningmeesterschap zeer nauwgezet.
Met een feestelijke lunch, door de werkgroep zelf verzorgd, is daarom afscheid genomen van Omar als penningmeester en zeer grote dank en waardering uitgesproken. Ook langs deze weg nogmaals grote dank voor zoveel jaren trouwe dienst!
Gelukkig blijft Omar zich als gewoon lid overigens nog steeds inzetten voor het Solidariteitsfonds.

Koningsdag: een mooie opbrengst voor het Solidariteitsfonds

Het was koud op Koningsdag, maar om 12.00 uur waren we er klaar voor: de vrijwilligers waren dik aangekleed, het spandoek “Nette Toiletten” hing hoog boven de Keizersgracht, de flyers waren overal opgeplakt en het standje met boeken en spulletjes was neergezet. In de keuken was er koffie en thee. Het feest kon beginnen.
20160427 125339Honderden mensen brachten ons een bezoekje, blij met de toiletten en even op adem komen. Altijd weer verrast en blij als ze hoorden dat hun geld naar een goed doel ging. En ook verbaasd dat dit plaats vond in een kerk. Een vader en moeder met 2 kleine kinderen bleven wel een kwartier binnen, om iets warmer te worden. Hele groepen vriendinnen bleven giechelend bij de garderobe, even bijkomen en lekker jezelf weer mooi maken. Tevreden en weer klaar om door te gaan met feesten. Sommigen

Sinterklaasmarkt 2014

Feest "van buiten naar binnen en van binnen naar buiten"

Dozen vol werden de kerk in gedragen. Fijne boeken, prachtige goederen, mooi en prima om te verkopen.
Het Solidariteitsfonds wordt echt door veel mensen gedragen. Mensen van binnen en buiten de kerk houden al rekening met de "Alternatieve Sinterklaasmarkt. Zelfs een buurmeisje kwam een cadeautje kopen. Veel mensen vonden iets van hun gading en gingen met tassen vol, blij naar huis.
Het is ook een feest van gezelligheid. Lekker bijkletsen onder het genot van soep en "high tea". En vergeet niet de verkoop van de heerlijke speciaal voor het Solidariteitfonds gemaakte jam en peren en poffertjes. Het was weer een groot succes en we hebben ruim € 1400,00 bijeengebracht.

We danken iedereen die zo hard gewerkt, gejouwd en verzameld heeft. Wat doen we zonder al die harde werkers. En met dit bedrag kunnen we toch weer bijna twee projecten financieren. We zijn echt heel erg blij dat het weer zo'n succes is geweest.