Nieuwsberichten van de laatste tijd...

Kerstmusical 2017

Voorbereiding start 5 november!

Ook dit jaar zal er op 1e Kerstdag in de Keizersgrachtkerk weer een musical zijn. Op 5 november zal de eerste bijeenkomst zijn met iedereen die wil meedoen. We gaan weer zingen, dansen, kleren en films maken en nog veel meer! Vanaf 5 jaar t/m de brugklas mag je meedoen (uitzonderingen zijn te bespreken).
Er zal steeds op zondag na de dienst geoefend worden, we starten dan om 12.15 uur.
Op zondag 5 november beginnen we met het bespreken van het idee voor het verhaal van de musical en de mogelijke rollen. Op alle verdere zondagen in november en december tot/met zondag 24 december repeteren we. Op zaterdag 23 december om 10 uur is dan de generale repetitie.

Of je voor het eerst mee wilt doen of al jaren meedoet: graag zo snel mogelijk opgeven bij Ineke Visser (e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Vondelpark wordt Verbinding-park

Uitgesteld

De datum voor de manifestatie 'Vondelpark Verbinding-park', die georganiseerd wordt door Samen ÉÉN Amsterdam en die gepland was voor 22 oktober, is gewijzigd. De manifestatie zal waarschijnlijk plaatsvinden in het voorjaar van 2018.
'Samen ÉÉN Amsterdam, met hart en ziel' wordt gedragen door vrijwilligers van diverse organisaties in Amsterdam (waaronder de Diaconie van de Keizersgrachtkerk) en wil met mensen van zoveel mogelijk religies en levensbeschouwingen vorm geven aan gemeenschappelijke idealen voor vrede en welzijn voor de inwoners van Amsterdam.

Nieuw jaarboekje 2017/2018 is uit!

Het 'jaarboekje' voor het komend jaar is uit. Daarin vindt u alle informatie over de Keizersgrachtkerkgemeente. Informatie over de diensten met hun voorbereidingsgroepen en de verschillende werkgroepen met de contactpersonen.
Het jaarboekje is te vinden in de gang van de Keizersgrachtkerk of op aanvraag bij de koster:

Zondag 24 september: 'Op vleugels van muziek'

Op 24 september  ‘Op vleugels van muziek’: de muziekgroep Ithaka  neemt ons mee in het mythische verhaal van Jona.

Jona, die een stem hoort die hem zegt op weg te gaan met een missie: hij moet het volk van Ninevé de wacht aan zeggen. Geen gemakkelijke opgave. En wat is die stem? Waar komt die vandaan? Is het een stem die van diep van binnen komt – of juist van ver? De stem van God? De stem van ons innerlijk besef over de weg die we moeten, of willen, gaan.

Welkom!

Zondag 1 oktober: hemel en hel in de kunst

Hemel en hel in de kunst                 Afbeeldingsresultaten voor hemel jeroen bosch

Uitleg: Ferdinand Borger

Welk beeld hebben wij van de hemel en de hel? En hoe zijn hemel en hel in de kunst weergegeven? En beinvloeden die beelden ons geloof?

Startzondag 10 september 2017

Op 10 september 2017 is de start van het nieuwe seizoen in de Keizersgrachtkerk: startzondag. Het thema is 'Deel je inspiratie!'

Wees welkom in de Keizersgrachtkerk, deel je verhaal en neem deel aan Het Verhaal, zoals dat elke zondag in onze gemeente beleefd en gedeeld wordt. Neem vrienden en buren mee om eens te proeven aan een kerkdienst, aan de muziek, de teksten, de mensen en de dingen waarvoor zij zich inzetten! Zo wordt zondag 10 september een 'Kerkproeverij'!

‘Een nieuwe naam’ - Trans Pride Kerkdienst

Een novum voor de kerkdienst tijdens Amsterdam Pride: de Trans Pride Kerkdienst. In deze dienst worden de stemmen van gelovige transgenders voor het eerst uitdrukkelijk gehoord.

Banner Trans Pride Kerkdienst

Een nieuwe naam ontvangen is een belangrijke kwestie voor transgenders. De keuze van een nieuwe naam of aanspreekwoord, beter passend bij wie je bent, markeert een grote stap in een nieuw leven.
Tijdens de gebruikelijke kerkelijke afsluiting van de Amsterdam Pride klinken dit jaar stemmen van gelovige transgenders die laten horen wat transitie inhoudt en wat het betekent te worden wie je ten diepste bent. De Trans Pride Kerkdienst vindt plaats op zondag 6 augustus om 12:00uur in de Keizersgrachtkerk.

Moderne pelgrim staat model voor 'geloof zonder religie'

boekpresentatie in de Keizersgrachtkerk

Op vrijdag 2 juni verschijnt Heilige onrust van de Groningse hooglereaar ethiek Frits de Lange. In dit boek onderzoekt deze van huis uit gereformeerde theoloog wat ‘geloven zonder religie’ behelst als je afscheid hebt genomen van een bovennatuurlijke werkelijkheid en je kiest voor dit leven. De Lange identificeert zich in zijn boek met moderne pelgrims, die binnenkort en masse weer op pad gaan.

Voor de moderne pelgrim is niet Santiago of het hiernamaals de bestemming, maar de spirituele en fysieke ervaring van de pelgrimage zelf. Frits de Lange herkent zich

Afscheid koster Omar Aguilera

Koster-beheerder Omar Aguilera gaat, na een dienstverband van 30 jaar, met welverdiend pensioen. Natuurlijk nemen we in stijl afscheid!

Omar Aguilera
Op zaterdag 29 april bent u van 15:00 tot en met 18:00 uur van harte welkom op de afscheidsreceptie in de Tuinzaal.