Nieuwsberichten van de laatste tijd...

‘Een nieuwe naam’ - Trans Pride Kerkdienst

Een novum voor de kerkdienst tijdens Amsterdam Pride: de Trans Pride Kerkdienst. In deze dienst worden de stemmen van gelovige transgenders voor het eerst uitdrukkelijk gehoord.

Banner Trans Pride Kerkdienst

Een nieuwe naam ontvangen is een belangrijke kwestie voor transgenders. De keuze van een nieuwe naam of aanspreekwoord, beter passend bij wie je bent, markeert een grote stap in een nieuw leven.
Tijdens de gebruikelijke kerkelijke afsluiting van de Amsterdam Pride klinken dit jaar stemmen van gelovige transgenders die laten horen wat transitie inhoudt en wat het betekent te worden wie je ten diepste bent. De Trans Pride Kerkdienst vindt plaats op zondag 6 augustus om 12:00uur in de Keizersgrachtkerk.

Moderne pelgrim staat model voor 'geloof zonder religie'

boekpresentatie in de Keizersgrachtkerk

Op vrijdag 2 juni verschijnt Heilige onrust van de Groningse hooglereaar ethiek Frits de Lange. In dit boek onderzoekt deze van huis uit gereformeerde theoloog wat ‘geloven zonder religie’ behelst als je afscheid hebt genomen van een bovennatuurlijke werkelijkheid en je kiest voor dit leven. De Lange identificeert zich in zijn boek met moderne pelgrims, die binnenkort en masse weer op pad gaan.

Voor de moderne pelgrim is niet Santiago of het hiernamaals de bestemming, maar de spirituele en fysieke ervaring van de pelgrimage zelf. Frits de Lange herkent zich

Afscheid koster Omar Aguilera

Koster-beheerder Omar Aguilera gaat, na een dienstverband van 30 jaar, met welverdiend pensioen. Natuurlijk nemen we in stijl afscheid!

Omar Aguilera
Op zaterdag 29 april bent u van 15:00 tot en met 18:00 uur van harte welkom op de afscheidsreceptie in de Tuinzaal.

Enquete Keizersgrachtkerk Gemeenteweekend 2018

Uit “de dag van de groeiruimte” in 2016 kwam het idee om na ruim 20 jaar weer eens een Gemeenteweekend met de Keizersgrachtkerk te organiseren. Er is ondertussen een commissie samengesteld en die zijn aan de slag gegaan.

Bij het bezoeken van mogelijke locaties kwam de commissie er al snel achter dat we meer informatie nodig hebben van u, als mogelijke deelnemer van dit geweldige, gezellige, leuke Gemeenteweekend in 2018.

Vrijheidsmaaltijd in Verbinding

In de Keizersgrachtkerk, een Huis van Verzet, is op Bevrijdingsdag iedereen welkom om mee te eten. Zo zijn we in vrijheid verbonden met elkaar, met de stad, met onze verhalen en staan we samen stil bij het oorlogsverleden.

De voormalige kosterswoning thans Tuinzaal gevuld met gasten voor de Vrijheidsmaaltijd

In de voormalige kosterswoning van de Keizersgrachtkerk, nu de Tuinzaal, staan we stil bij verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Een van die verhalen gaat over de koster en de dominee van de kerk die door de vijand zijn gefusilleerd.

In deze verhalen zoeken we verbinding met elkaar. Hoe kunnen we met verschillende achtergronden in vrijheid samen leven? Voor ons is gezellig samen eten een begin! De Keizersgrachtkerk is daarbij een prima uitvallocatie voor het Bevrijdingsdagconcert. Na de maaltijd kan ook worden deelgenomen aan een korte rondleiding door het rijksmonument Keizersgrachtkerk.


Om 18:00 uur wordt er een eenvoudige driegangenmaaltijd geserveerd. Vanaf 17:30 zijn de zaal en bar geopend.

Entree: 5 euro. Er is plek voor 100 personen.

Reserveren en meer informatie:  via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dieet:  Er wordt (ook) vegetarisch gekookt. We houden graag rekening met vooraf aangegeven dieetwensen.

4 en 5 mei comite amsterdam

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met het Amsterdams 4 en 5 mei comité. Meer informatie op hun website.

Terugblik dienst 12 maart 2017

Over elke kerkdienst wordt wel nagepraat. Menig gesprek tijdens de koffie of (fiets)tocht naar huis gaat over de preek. En de thuisblijvers willen ook graag weten hoe de dienst was.

Het komt niet zo vaak voor dat een dergelijk gesprek tot op de radio wordt gevoerd. Op 13 maart vertelde voorganger Alain Verheij in het programma De Ochtend op NPO Radio1 over zijn ervaringen de dag ervoor in de Keizersgrachtkerk in de dienst over Jesus Christ Superstar. Dit gesprek beluisteren kan via deze link.

Via Kerkdienst gemist kunt u de dienst zelf naluisteren.

Zelfs hier vind je nog een paar rechtvaardigen

Op 5 mei 2017 speelt verhalenverteller Guido de Bruin de voorstelling "Zelfs hier vind je nog een paar rechtvaardigen" om 16:00 uur in de Keizersgrachtkerk.

Guido de Bruin

"Zelfs hier vind je nog een paar rechtvaardigen" is een aangrijpende monoloog over vuile handen, zuiverheid en moed in Westerbork

Breng je geld in lijn met je principes - 28 februari 2017

Er zijn duurzame daden die even een paar uurtjes moeite kosten, maar waar je dan verder geen omkijken meer naar hebt. Je bankzaken regelen, bijvoorbeeld. Bent u al overgestapt naar een bank die een goed beleid voert op zaken als mensenrechten, wapens, klimaat en natuur? Of probeert u liever uw huidige bank op een duurzamer spoor te krijgen?

Dinsdagavond 28 februari komt Titus Bolten van Amnesty International naar de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk om te vertellen over de Eerlijke Bankwijzer en de Eerlijke Verzekeringswijzer. Amnesty is één van de initiatiefnemers van deze wijzers, die onderzoek doen naar het maatschappelijk investeringsbeleid en de investeringspraktijk van de tien grootste banken en de tien grootste verzekeraars in Nederland. (Informatie over deze onderzoeken is te vinden op de website www.eerlijkegeldwijzer.nl.)

Op vleugels van muziek

'Spelen waar we niets van begrijpen'
(zondag 29 januari)

In deze eerste dienst van een aantal diensten in 2017 onder de titel 'Op vleugels van muziek' zal liedjeszanger/jazztrompettist Jeroen Zijlstra te gast zijn en zingend, spelend en vertellend medewerking verlenen. Uiteraard zullen enkele van zijn liedjes in deze dienst gezongen worden.
Jeroen schrijft liedteksten die dicht bij hemzelf blijven, die gaan over het leven, zijn leven. Hij blijft daarbij, als voormalig Noordzeevisser, 'scherp aan de wind varen, spelenderwijs richting gevend, koersend op zijn innerlijk kompas.' Zingend en zoekend, biddend en vloekend, losjes getuigend van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes in stilte ontstaan.