Nieuwsberichten van de laatste tijd...

15 december: kerstwandeling door Amsterdam

Als afsluiting een warm onthaal in de Keizersgrachtkerk

Wilt u meezingen met het zogenaamde engelenkoor onder leiding van dirigent en kerkmusicus Christiaan Winter in de Oude Kerk? Of zien hoe dakloze zwervers door het licht van de engel uit het kerstverhaal verrast worden op het pleintje achter de Westerkerk? Lijkt koning Herodes op president Trump, die tijdens een persconferentie de veiligheid in het land garandeert en zijn maatregelen neemt? Wat heeft de ezel bij de Lutherse kerk eigenlijk voor commentaar op de gastvrijheid van de herbergier? Wilt u op bezoek bij Maria en Jozef in de Keizersgrachtkerk?
Het script van deze theaterscènes is geschreven door onze stadgenoot schrijver en dichter Karel Eykman.

De wandeling begint in de Oude Kerk (starttijden tussen 18.00 en 20.00 uur) en eindigt in de Keizersgrachtkerk, waar u een poëtisch en muzikaal onthaal wacht met warme/koude dranken en hapjes. De wandeling vindt plaats in groepen onder leiding van een gids. De wandeling is voor jong en oud en duurt anderhalf uur.
Meer informatie en aanmelden via www.kersttheatertour.nl/

Wees niet bang!

Pink Christmas Kerkdienst op Zondag 17 december 15:00uur.

In de Pink Christmas Kerkdienst staan de dromen van Jozef centraal, zoals die in het Evangelie naar Matteüs zijn opgeschreven. De berichten die Jozef in zijn dromen ontvangt, zijn verontrustend. Hij wordt gevraagd zich te verbinden met de zwangere Maria, en als het kind er is, krijgt hij, opnieuw in een droom, te horen dat hij naar het buitenland moet vluchten, omdat het kind ongewenst is. De bestemming van Jozefs leven pakt heel anders uit dan hij had gedacht, maar hij waagt de sprong, zonder enige garantie op succes. Wie kan uiteindelijk de stem van God negeren, die je oproept te leven naar je bestemming, zelfs als die risicovol is en ongewenst? De ervaringen van Jozef en de bewegingen die hij maakt in zijn leven worden door LHBT'ers (lesbiennes, homo's, bi's en transgenderpersonen) herkend. Een stem die roept als in een droom die soms een nachtmerrie is, omdat het raden blijft naar de afloop. De stem drukt een verlangen uit naar een leven dat zeer gewenst is, maar net zo goed een risico, omdat het niet 'gewoon' is. God gaat zelden voor het gewone. Juist dat maakt een leven met deze God zo spannend. Wat een geluk dat dat kind de naam Immanuël wordt gegeven: God met ons. Dat wekt vertrouwen en geeft hoop. Schuilt daarin voor iedereen de belofte dat het goed komt?

Vr. 15 dec: Kerstviering 'Wek mijn zachtheid weer'

Kerstmorgen voor belangstellenden

Op vrijdagmorgen 15 december is de jaarlijkse kerstmorgen voor belangstellenden, met teksten, muziek en samenzang, maar ook met tijd voor ontmoeting tijdens de koffie vooraf en de afsluitende feestelijke lunch.
Aanvang: 10.30 uur, zaal open en koffie/thee verkrijgbaar vanaf 10.00 uur.

Iedereen is van harte welkom! Wel graag vooraf opgeven (uiterlijk 11 december), bij Dineke Klijnsmit (tel. 4270259, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Oermoeders

oermoedersIn de Adventstijd leven we toe naar de geboorte van Jezus en horen we over Rachel, Tamar, Bathseba en Ruth, zijn 'oermoeders'. Hun geschiedenissen worden in de Bijbel verteld met een bepaald doel, waarschijnlijk om betekenis te geven, in een tijd waarin de mensen wanhopig waren.
En waar komen wij vandaan? Waar gaan we naar toe? Weten we waar we naartoe willen? Waar wachten we op?
 Over 'Oermoeders': Julia van Rijn (3 dec), Andre Fox (17 dec) en Gerhard Scholte (10 en 24 dec).

Zondag 26 november: Namenzondag

gedachtenisdienst0Tijdens de gedachtenisdienst op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, zondag 26 november - ook wel Namenzondag genoemd - worden de namen genoemd van hen die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen. Zo zullen de namen klinken van mensen uit de kring van onze gemeente. Het is ook mogelijk de naam van een vriend, vriendin of van een familielid te laten noemen. Bij het noemen van de namen worden kaarsen aangestoken: 'Geborgen in het licht van God’.

Aanmelden van namen kan bij predikant Gerhard Scholte (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Omdat de ervaring leert dat velen op deze dag ‎meer dan anders behoefte hebben om met elkaar na te praten, zullen er na afloop van de dienst na de koffie en de thee broodjes en soep zijn, zodat we ook met elkaar kunnen lunchen.
Iedereen is van harte welkom!

'Pardon?!'

kgk pardonKinderen die al jaren in Nederland wonen, op school zitten en de Nederlandse taal spreken terugsturen naar een onveilig land? Muren om ons land bouwen om mensen in nood 'buiten' te laten?
Wij willen trots kunnen zijn op een tolerant en gastvrij Nederland en daar zetten wij onze nationale vlag voor in! Ook vanaf onze Keizersgrachtkerk wappert deze gastvrije driekleur.

Het Kinderpardon is vijf jaar geleden in het leven geroepen om kinderen die inmiddels flink ingeburgerd zijn, een echte kans te geven om hier te blijven. Die kans is er wel, maar door een reeks overheidsregels zeer klein. Zó klein, dat in heel 2016 slechts één kind het Pardon heeft gekregen!

Alle hoop was gevestigd op het nieuwe kabinet, maar dat heeft besloten om geen aandacht te geven aan het Kinderpardon. Uit angst voor situaties die de coalitie in gevaar zouden kunnen brengen.

16 november: Vernieuw je wereld!

Donderdag 16 november organiseren Micha Nederland en de Groenekerkenactie in onze kerk een inspirerende avond rondom het thema ‘Vernieuw je wereld’. Deze avond is onderdeel van 3 bijeenkomsten, bedoeld voor kerkgangers die aan de slag willen om kerk en omgeving te verduurzamen. Thema is: ‘Vernieuw je wereld! En ga deze avond naar huis met tips voor een eerlijke en duurzame levensstijl die je zélf kan toepassen én met jouw hele gemeente!’

Op 16 november komt aan de orde hoe je met eerlijk consumptiegedrag jouw wereld kan verbeteren. De spreker voor deze avond is nog niet rond, maar zeker is dat ons consumentengedrag centraal zal staan. Vragen komen langs als: Hoe wordt ons eten eigenlijk geproduceerd? Wat gebeurt er met ons voedsel vóórdat het eten op ons bord is beland? Wie zijn de telers, de verhandelaars, de supermarkten? Wat zijn hun belangen? En hoe kunnen we als consument meewerken aan eerlijke lonen en gezonde voeding? En ook:

Jouw stem helpt Vluchtmaat helpen!

Stemmen voor de Dutch Design Award-publieksprijs kan tot zaterdag 28 okt. 15.00 uur!

In Duivendrecht is een bijzonder project voor de opvang van vluchtelingen die op straat zijn gezet door onze overheid terwijl ze niet terug kunnen naar eigen land. Met name Eritreeërs die niet kunnen bewijzen dat ze uit Eritrea komen: opgegroeid in Ethiopië toen Eritrea daar nog deel van uitmaakte en uitgezet na de afscheiding, omdat hun vader kwam uit wat nu Eritrea is. De IND, die over de asielaanvraag oordeelt, vraagt controlevragen zoals over het landschap en welke taal ze spreken. Deze mensen, die na een week of een maand Eritrea ontvluchtten, kunnen die vragen niet beantwoorden en spreken de 'verkeerde' taal. Ze worden niet geloofd en komen op straat, soms al 15 jaar lang in Nederland zonder toekomst.
In de Vluchtmaat worden 40 mensen opgevangen m.b.v.

Kerstmusical 2017

Voorbereiding start 5 november!

Ook dit jaar zal er op 1e Kerstdag in de Keizersgrachtkerk weer een musical zijn. Op 5 november zal de eerste bijeenkomst zijn met iedereen die wil meedoen. We gaan weer zingen, dansen, kleren en films maken en nog veel meer! Vanaf 5 jaar t/m de brugklas mag je meedoen (uitzonderingen zijn te bespreken).
Er zal steeds op zondag na de dienst geoefend worden, we starten dan om 12.15 uur.
Op zondag 5 november beginnen we met het bespreken van het idee voor het verhaal van de musical en de mogelijke rollen. Op alle verdere zondagen in november en december tot/met zondag 24 december repeteren we. Op zaterdag 23 december om 10 uur is dan de generale repetitie.

Of je voor het eerst mee wilt doen of al jaren meedoet: graag zo snel mogelijk opgeven bij Ineke Visser (e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).