Pastoraat en Predikant

gerhardPastoraat is: 'Omzien naar de ander, met het oog op knooppunten in leven en geloof'. Voor veel mensen betekent pastorale aandacht dat er iemand een tijdje met ze oploopt, om hun volop aandacht te geven zodat hun probleem, hun (des-)oriëntatie, hun geloofs- of zinvragen ruimschoots belicht kunnen worden. In de Keizersgrachtkerkgemeente gaat het initiatief in het pastoraat niet automatisch uit van ambtsdragers en predikant. Iedereen kan zelf aangeven wanneer er behoefte is aan een specifiek pastoraal contact. Dat kan door een afspraak te maken met de predikant.
Tegelijk is het een verantwoordelijkheid van álle leden van de gemeente om je 'naaste in nood' niet links te laten liggen. Dit 'onderling pastoraat' wordt ondersteund via het Kgk-netwerk (zie hieronder). De contactpersonen vertellen je er graag meer over.
Daarnaast is er een Senioren-bezoekgroep die gemeenteleden boven de zeventig jaar desgewenst met enige regelmaat bezoekt.
Vanzelfsprekend kun je voor pastorale bijstand (bijvoorbeeld bij ziekte) altijd direct contact zoeken met de predikant.

Bereikbaarheid predikant: - werkdagen: maandag tot en met donderdag.

Onderling Pastoraat

In de Keizersgrachtkerkgemeente wordt veel waarde gehecht aan onderling pastoraat; de pastorale aandacht die bezoekers en leden van de Keizersgrachtkerk elkaar geven. Dat kan een telefoontje betekenen, of een bezoekje, of bij de koffie minstens de vraag: 'Hoe gaat het met je?', gevolgd door oprechte interesse.
Om dit onderling pastoraat te stimuleren en te faciliteren bestaat er voor de Keizersgrachtkerk het KgK-netwerk. Het netwerk is ingedeeld in dertien (postcode-) wijken met elk een of twee contactpersonen. Het volledige overzicht van deze wijken, met de namen van de contactpersonen, hun telefoonnummers en e-mailadressen vind je achter in het jaarboekje en achter in elke nieuwe uitgave van ons maandblad 'KidS'.
Als je weet van mensen uit de gemeente die dringend bezoek nodig hebben of om bijzondere pastorale aandacht vragen, kan het goed zijn de predikant of de contactpersoon van het KgK-Netwerk daarvan op de hoogte te brengen.

Contactpersonen:

Seniorenbezoekgroep

Vanuit een diaconale achtergrond is een aantal jaren geleden de seniorenbezoekgroep ontstaan. Onder het motto: "Omzien naar elkaar" hebben de leden van de bezoekgroep contact met oudere gemeenteleden en brengen aan senioren die er behoefte aan hebben, regelmatig een bezoek of houden, indien gewenst, af en toe telefonisch contact.