KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 10 juni 2018

Diaconiecollecte: Kerk in actie: Guatamala
Guatemala kent veel geweld en corruptie, mede door de gruwelijke burgeroorlog die het land decennia lang teisterde. De sociale en economische ongelijkheid in het land zijn groot. Vooral jongeren die tot de Maya-bevolking behoren hebben nauwelijks toegang tot onderwijs en weinig kans op werk. De organisatie Vredescentrum Barbara Ford biedt deze jongeren een vakopleiding, bijvoorbeeld tot imker of een opleiding textiel bedrukken. Dit jaar wil het Centrum 80 jongeren een vakopleiding bieden en 400 jongeren trainen in (mensen-) rechten.

Kerkcollecte: Eredienst
Het hart van de gemeente klopt in de kerkdienst. Daar wordt de gemeente geïnspireerd! Op deze zondag wordt uw bijdrage gevraagd voor de instandhouding van de kerkdiensten en de toerusting van hen de actief zijn op het terrein van (de ontwikkeling van) de eredienst.

Vervoer Gemeenteweekend
Op het prikbord van het Gemeenteweekend (tegenover de folder-tafel) hangt een intekenlijst met vraag-en-aanbod van vervoer naar Lage Vuursche. Komt u er zelf niet uit, dan kunt u uw vervoersvraag doorgeven aan Nico Brouwer (coördinator Auto-rijdienst KGK, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Kerk gesloten op 17 juni
Op zondag 17 juni, tijdens het Gemeenteweekend, is de Keizersgrachtkerk gesloten.
De kerkdienst vindt plaats in het Koos Vorrinkhuis in Lage Vuursche. Om 10.30 uur.

Benefietconcert Stoelenproject
Op zondagavond 24 juni (19.30 – 21 uur) vindt het jaarlijkse Benefietconcert plaatsten bate van het Stoelenproject. Het wordt verzorgd door het Francis Poulenc Ensemble, een blaaskwintet met medewerking van zangeres Sara Leemans en organiste Aja Leemans. Zij presenteren een muzikale fruitmand met werken van Bach, Danzi, Farkas, Manneke, Gershwin en de Beatles. De opbrengst van de uitgangscollecte en van de drankjes na afloop is bestemd voor het Stoelenproject, een laagdrempelige daklozenopvang waar onder andere door vrijwilligers van de Keizersgrachtkerk wordt gekookt.

Dat moet je meemaken
Zomermorgens voor belangstellenden in de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk.
- Dinsdag 19 juni: Film: Demain Tout Commence
- Dinsdag 3 juli: Nellie Markus over een tekenproject met Mexicaanse kinderen
- Dinsdag 17 juli: Wilna Wieringa over Ida Gerhardt
- Dinsdag 7 augustus: Glasdeco met Loes van Berkel (Opgeven voor 1-8 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Onkosten EUR 5)
- Dinsdag 21 augustus: Jaap en Inger Boomsma over hun reis door Australië
Inloop vanaf 10 uur. Programma van 10.30 tot + 13 uur, lunch meenemen
Iedereen, jong of ouder, is welkom!

Slotzondagorkest
Op slotzondag 8 juli speelt weer ons gemeenteorkest. Jong of oud, ervaren of pas beginnend muzikant: iedereen mag meedoen! Zaterdag 7 juli 10:00 uur is de verplichte repetitie in de Keizersgrachtkerk. Opgave bij Jan Krans (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

70 jaar Wereldraad van Kerken
23 augustus is het 70 jaar geleden dat de Wereldraad van Kerken in Amsterdam werd opgericht. Dat wordt die dag gevierd met verschillende activiteiten. Eén van deze activiteiten is een “Walk of Peace”. Tijden deze wandeling is er aandacht voor onrecht en geweld in verleden en heden. Maar ook voor concrete kerkelijke inzet vanuit oecumenisch perspectief voor gerechtigheid en vrede. De wandeling begint in de Hoftuin (achter de Hermitage) en eindigt op de Dam. Op beide plekken is er ook een activiteit. Vanaf 12.30 bent u welkom in de Hoftuin. U kunt zich vooraf aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aansluitend aan de wandeling vindt om 16.00 uur in de Nieuwe Kerk een feestelijke internationale (Engelstalige) viering plaats.

Schrijven voor Amnesty
Deze maand schrijven we de volgende brieven:
- Naar Brazilië - Op 14 maart nam een onbekende schutter de auto van de Braziliaanse activiste en politica Marielle Franco onder vuur. Zij en haar chauffeur werden doodgeschoten.
- Naar Indonesië - Alnoldy Bahari werd veroordeeld onder een controversiële internetwet die vaak wordt gebruikt om mensen te vervolgen die online hun mening geven over een religie.
- Naar Rusland - Mikhail Tsakunov is opgepakt omdat hij demonstreerde op 5 mei 2018 in Sint-Petersburg met ruim tweeduizend anderen tegen de herverkiezing van president Poetin.
Goed nieuws uit : Maleisië
Anwar zat de afgelopen twintig jaar twee keer voor langere tijd in de gevangenis op basis van politiek gemotiveerde aanklachten. Amnesty voert al sinds zijn eerste arrestatie in 1988 actie voor Anwar. Heel veel dank aan iedereen die voor hem in actie kwam door de jaren heen!

Na de dienst worden de brieven uitgedeeld bij de uitgangen. Brieven die na twee weken uitdelen over zijn kunt u vinden bij de Wereldwinkel en in de Gang naar de tuin . De brieven zijn gratis, u moet ze nog wel frankeren met het bedrag dat onderaan rechts op de brief is aangegeven.

Jaarrekeningen en Beleidskader van de PKA
Vandaag liggen bij de koffie de jaarrekeningen over 2017 ter inzage, van de Protestantse Diaconie en van de Protestantse Kerk Amsterdam. De jaarrekening van de Keizersgrachtkerkgemeente is daarin opgenomen. (Deze is op 15 april j.l. in de gemeentevergadering gepresenteerd). Ook ligt ter inzage het Beleidskader 2018 – 2022 van de PKA. U kunt deze stukken en de presentatie van de jaarrekening van onze gemeente op 15 april ook digitaal opvragen bij de scriba van de wijkraad. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Petrus: Nieuw blad van de PKN
De PKN heeft een nieuw magazine gestart: Petrus. “In het magazine staan persoonlijke en inspirerende verhalen over hoe kerkzijn mensen troost, steun en zin geeft. Eerlijke verhalen over geloof, hoop en liefde. Soms ontroerend, soms vol twijfels en gebrek, maar altijd puur en menselijk”. Aldus het colofon. Vanaf het tweede nummer ontvangt onze gemeente een stapeltje. Dat ligt op de tafel in de gang. U mag het blad meenemen of na lezing terugleggen.

Help de Steungroep Kosterij (STUK)
- Voorstel: herintroduceren van de activiteit ‘Rondleidingen’. De Steungroep Kosterij en de beheergroep willen graag nieuw leven blazen in een activiteit uit het verleden: bezoekers op zaterdagochtend rondleiden in de Kerkzaal en iets vertellen over het heden en de historie van onze mooie kerk. Zijn er gemeenteleden die mee willen helpen hierbij? Het betreft een aantal zaterdagochtenden in de zomervakantie. En.. (en dit is extra), met live muziek erbij op de achtergrond. We zoeken dus ook muzikanten: piano, orgel, zang, of bespelers van een ander instrument. Publiek kan de Kerkzaal bekijken, krijgt info en luistert naar muziek.
- En het is weer tijd voor: jaarlijkse schoonmaak. Ook dit jaar staat er weer een schoonmaakdag op de planning: zaterdag 7 juli (dagdeel). Kunnen we weer op u rekenen? Het wordt gegarandeerd een gezellig poetsdagje met zichtbaar resultaat.
- Klusdag. En voor de gemeenteleden (of vrienden van) die van klussen houden: De beheergroep klust zeer regelmatig in de kerk. Led lampen aanbrengen, schuren/schilderen, reparaties van kerkbanken et cetera. Heeft u twee rechter (klus)handen? Kom ’s helpen bij een mooie klus activiteit in de Kerkzaal!
Aanmelden voor deze activiteiten kan bij de koster.

Verschijning KG-Krantje
Tijdens het gemeenteweekend verschijnt het KG-Krantje niet. De volgende editie verschijnt 24 juni 2018. Kopij ingeleverd voor vrijdag 22 juni 22:00uur wordt geplaatst.

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen. Vandaag doet Anja Scheffer de mededelingen.

Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, A’dam.