KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 25 februari 2018

Diaconiecollecte: Wereldhuis
In het Wereldhuis van de Diaconie kunnen ongedocumenteerde migranten terecht voor informatie en advies, scholing en cultuur. De informatie over de basisrechten in de gezondheidszorg maakt hen minder kwetsbaar en door het onderling contact verbreden zij hun netwerk. Het Wereldhuis biedt migranten de mogelijkheid om zelf op zoek te gaan naar nieuwe perspectieven, te ontspannen en hun sociale netwerken te versterken. Met uw gift maakt u de activiteiten in het Wereldhuis mogelijk.

Kerkcollecte: Pastoraat onder ouderen
De toenemende vergrijzing van onze samenleving brengt specifieke problemen met zich mee waarvoor de kerken aandacht willen vragen. Zowel thuiswonende ouderen als bewoners in verzorgings- en verpleegtehuizen verdienen pastorale zorg. Graag vragen wij daarom uw aandacht voor de collecte die voor de instandhouding van dit ouderenpastoraat wordt gehouden.

Collecte digitaal betalen met je telefoon

Geen contant geld op zak en toch de collectezak vullen? Het kan…. met je telefoon. Je moet wel eerst een app downloaden (GIVT) www.givtapp.net/download en een een machtiging afgegeven. Ineke Visser-Luirink, (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) weet meer, maar gemeenteleden die je met een telefoon langs de collectezak ziet zwaaien kunnen je ook helpen. Voordeel is dat je aan het eind van het jaar precies ziet wat je gegeven hebt (eventueel voor de balastingaftrek) en de diaken hoeft niet meer zo zwaar te tillen.

Voorbereiding van de 'Stille Week en Pasen'
Inmiddels is de voorbereidingsgroep voor de diensten in de Stille Week en Pasen van start gegaan. Maar ieder die nog graag mee wil denken, is van harte welkom! Opgave bij: Elske Scholte tel. 06-53338586

Opgeven voor het gemeenteweekend
Het gemeenteweekend is van 15-17 juni in het Koos Vorrinkhuis in de Lage Vuursche. Iedereen die mee wil kan zich nu opgeven via het formulier op de website van de Keizersgrachtkerk en dan op de apart gemaakte pagina voor het weekend (zie het witte blok rechtsboven). Er liggen ook formulieren in de gang beneden in de kerk. Die kunt u inleveren bij Henk Jan Bustraan. We hebben liever dat u het digitaal invult en opstuurt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opgeven graag voor 1 april. 
Het weekend kost € 70,00 per persoon. Kinderen t/m 4 jaar gratis. Kinderen tot 12 jaar € 40,00.
Als je alleen vrijdagavond komt € 10,00 (inclusief diner, huur)
Als je alleen zaterdag komt € 25,00 ((ontbijt), lunch, diner, huur)
Als je alleen zondag komt € 15,00 ((ontbijt), lunch,huur)
Als je vrijdag en zaterdag komt € 35,00 (diner, ontbijt, lunch, diner, huur)
Als je zaterdag en zondag komt € 35,00 ((ontbijt), lunch, diner, ontbijt, lunch, huur)
Voor gemeenteleden voor wie de kosten een probleem zijn is er een tegemoetkoming in de kosten. We hopen dat velen van jullie meegaan.

Vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek een van de organisatoren aan. Anja, Anje, Elske, Gerard, Paul, Pauline, Robert-Jan

Informatiebijeenkomst over mensenhandel
In vervolg op de introductie voorafgaand aan de gemeentemaaltijd afgelopen woensdag zal een uitgebreidere info bijeenkomst met name over de nationale en internationale activiteiten m.b.t. preventie, voorlichting, bewustwording, beleid en advies t.a.v. mensenhandel vanuit www.zusterwerk.nl door Ivonne van de Kar gepresenteerd worden van 13:30-15:00 uur op zondag 11 maart na de dienst.

Nieuw-Liedfonds
Er staat weer iets moois op stapel waar we als Nieuw LiedFonds graag je aandacht op willen vestigen:
Op zondag 4 maart 2018 om 15 uur- 16.30 uur zal er in de Lutherse Kerk Veemarktstraat 11 Breda de Pinkstercompositie "Licht en Liefde onstuitbaar"en 14 liederen op teksten van Franck Ploum op muziek van Tom Löwenthal en Arjan van Baest worden gepresenteerd. Deze zijn afgelopen weekend door een projectkoor opgenomen. Alle aanwezigen kunnen deze middag reeds meezingen met de volkspartijen.
Toegang: vrije bijdrage aan productiekosten.
Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Na afloop is de cd te koop en ook de partituren en koorpartijen zijn in te zien en digitaal te bestellen. Voor meer informatie over de composities kun je terecht op www.Nieuwliedfonds.nl onder de knop ANDERE VERNIEUWERS. Daar vind je ook ook informatie over hoe en waar de partituren en cd te bestellen zijn.Mededelingen in de dienst

Mededelingen tijdens de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen.

Schipholwake 40-dagentijd
Vorig jaar organiseerde de Keizersgrachtkerk samen met de Dominicus een zeer geslaagde wake met ruim 60 mensen.
Op zondag 18 maart organiseren wij een speciale wake samen met de Dominicus en de Ekklesia. De bus van de Theaterstraat is weer besteld. De poster hangt beneden op het prikbord, waar men zich ook kan inschrijven.
Meer info volgt. Zie ook www.schipholwakes.nl.

Paasorkest
Ook dit jaar is er met Pasen een orkest, onder leiding van Jan Krans. Het wordt een speciale editie dit jaar en je bent van harte welkom met je instrument.Jan wil graag oefenen op zaterdag 24 en zaterdag 31 maart, steeds van 10 tot 12 uur.
Doe je mee? Geef je dan op bij Jan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Aan de slag met je Verborgen Impact
Op dinsdag 6 maart organiseert de Klimaat&Geloofgroep, in samenwerking met de Lutherse Diaconie, een avond over je: 'Verborgen Impact'. Alle kerken in A'dam krijgen een uitnodiging voor deze avond. Onderwerp is het boek van Babette Porcelijn, dat onlangs uitkwam en veel stof doet opwaaien:
De verborgen impact – alles wat je wilt weten én wat je kunt doen om eco-neutraal te leven.
Janne van den Akker, onderzoeker en docent bij Aeres Hogeschool Dronten, onderzoekt met ons de mogelijkheden van een "eco-neutraal" leven.
Maar ook de vraag: "wanneer doe ik genoeg" komt aan bod.
Dinsdag 6 maart. Van 20u tot 22.15u in de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk

Ecologiegroep
Hoe in onze radicaal veranderende maatschappij een eigen, meer ecologisch verantwoorde koers te vinden? Met deze vraag als uitgangspunt start een maandelijkse, open lees- en studiegroep in de pastorie van de Dominicuskerk, Spuistraat 12. We kiezen relevante delen van een boek of een artikel, maken er een kleine syllabus van voor de deelnemers (bij 1e bijeenkomst verkrijgbaar). We denken aan fragmenten van de encycliek Laudato Si, uit boeken van Carolyn Steel, Barbara Marx Hubbard en Jan-Paul van Soest.
Geef uw belangstelling alstublieft tevoren door aan Kees Sluis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Kosten: alleen voor de syllabus en de koffie/thee.
De eerste bijeenkomst was op 21 februari, de tweede bijeenkomst op woensdag 21 maart om 19.30 uur.

Stilte en rust: meditatie in de veertigdagentijd
Kom even tot rust in de Oude Kerk op woensdagavond. De veertigdagentijd is vanouds een periode van bezinning en rust, en daarom biedt de Oude Kerk Gemeente de gelegenheid om op woensdagavond even stil te worden. We doen enkele eenvoudige lichaamsoefeningen en mediteren in stilte over een tekst. Naderhand is er de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen. De bijeenkomsten zijn open voor iedereen.
Per bijeenkomst vragen we een vrijwillige bijdrage om bij te dragen aan de kosten.
Van 19:00 tot 21:00 kun je daarnaast de kerk inlopen om naar de muziek te luisteren en even stil te worden. Om 19:45 en 21:00 is er een gezongen avondgebed.

STOPhersentumor
Op zondag 24 juni doet Graciela Henriquez mee aan een Bergentocht om aandacht te vragen voor onderzoek naar hersentumoren. Haar moeder heeft uitgezaaide longkanker naar de hersenen en wordt helaas niet meer beter. Met deze tocht haalt ze samen met haar zus geld op. Iedere donatie, hoe klein ook is welkom!
https://bergentocht.nl/Graciela-Henriquez/

Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, Amsterdam.