KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 9 juli 2017

Diaconiecollecte: Stichting present
Stichting Present biedt ondersteuning aan Amsterdammers die zich vrijwillig in willen zetten voor een ander. Ze willen de brug slaan tussen betrokken mensen die van alles te bieden hebben en hun stadgenoten die wel wat hulp kunnen gebruiken. Voorbeelden: helpen met verhuizen, een huiskamer schilderen, opknappen van een tuin, schoonmaken van een wijk of huis, een dagje uit met ouderen. Present werkt samen met verschillende maatschappelijke organisaties en woningcorporaties

Kerkcollecte: Kosten activiteiten kerkenraad
De collecte van vandaag is voor de kerk. Uit alle activiteiten van de kerk zetten we vandaag het spotlicht op de kerkenraad. Wij als wijkgemeente doen veel en de kerkenraad coördineert dat. Het zijn (op de predikant na) allemaal vrijwilligers, maar de activiteiten zelf brengen natuurlijk wel kosten met zich mee. Houdt u dat in gedachten bij deze collecte.

 

Vlierbloesemsiroop
Start het zomerseizoen goed met de aankoop van overheerlijke, gezonde en ambachtelijk bereide Drentse vlierbloesemsiroop. Te koop in de tuinzaal na afloop van de dienst. De opbrengst is bestemd voor het Solidariteitsfonds.

 

Gay Pride Kerkdienst 6 augustus 2017
De feestelijke kerkdienst ter afsluiting van de Gay Pride vindt op 6 augustus 2017 om 12:00uur plaats in de Keizersgrachtkerk. Als gemeente vieren wij ook dit jaar de dienst, waarin dit jaar veel aandacht is voor transseksuelen, mee. (Om 10:30uur is er geen dienst.)
Om zovelen te ontvangen met koffie vooraf en een broodje en een drankje na afloop is hulp nodig. Meer informatie en opgave bij Joost Koedijk, (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Slotzondag 9 juli
Op slotzondag 9 juli 2017 is er na de dienst gelegenheid samen over het afgelopen seizoen na te praten. Een eenvoudige lunch (soep, broodje) wordt daarbij geserveerd.

 

Kerkproeverij
Op 10 september 2017 starten we het nieuwe seizoen met de Startzondag. Dit jaar combineren we de Startzondag de landelijke campagne "Kerkproeverij" vanuit de Raad van Kerken. Net als andere kerken zal de Keizersgrachtkerk de gelegenheid bieden om mensen gastvrij en vrijblijvend kennis te laten maken met het werk van de gemeente.
Dit willen we dat doen door bezoekers expliciet de gelegenheid geven om een aantal van onze activiteiten te beproeven.
Wilt u bezoekers na de dienst ook van iets het werk van de Keizersgrachtkerk laten proeven? Meldt u aan bij Joost Koedijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
En neem uiteraard deze zondag uw gasten mee naar de Keizersgrachtkerk!

De voedselbank heeft hulp nodig!
Veel dank aan iedereen die al eens houdbaar voedsel voor de Voedselbank in de krat heeft gestopt die op zondag bij de tafel van de Wereldwinkel staat! Alles bij elkaar hebben we zo’n zestien kratten naar de Voedselbank kunnen brengen in de laatste maanden.
Omdat de Voedselbank moeite heeft genoeg voedsel te verwerven, zit er sinds vorige maand maar eens per twee weken houdbaar voedsel in de voedselpakketten, in plaats van iedere week. De uitgiftepunten Centrum en Oud-West kunnen dat nog een klein beetje aanvullen met voorraad uit hun eigen opslag, maar die voorraad is ook bijna op. Daarom de dringende vraag om in ieder geval de komende twee weken houdbaar voedsel mee te nemen voor de Voedselbank. Pasta, rijst, koffie, thee, groente/vis/peulvruchten/soep in blik of pak – alles is welkom. Denkt u er pas op zondag aan, dan kunt u altijd nog iets bij de Wereldwinkel kopen.
Meer informatie bij Esther van der Panne (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Zomerdinsdagmorgens in de kerk
Deze zomer zijn er 4 zomermorgens voor belangstellenden in de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk.
Dinsdag 11 juli: Marlies Sven vertelt over de verschillende projecten van de Stichting Viva Sahel in Niger waaronder een maaltijd per dag voor schoolkinderen.
Dinsdag 25 juli: Agnes & Paul Vlaanderen vertellen over hun reis naar de Sunda eilanden en Sulawesi
Dinsdag 8 augustus: Loes van Berkel. Werken met letters
Mindfull drawing ofwel Meditatief tekenen is een creatieve manier op te ontspannen, ontstressen en onthaasten.
Tekentalent is geen vereiste, enthousiasme des te meer! (opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020-4270259. Kosten € 5)
Dinsdag 29 augustus: Fransje Eiselin vertelt over haar opleiding Kinesiologie.
Kinesiologie is een therapie waarbij door middel van spiertesten onbalansen in de mens zichtbaar worden gemaakt en die worden verminderd of zelfs verdwijnen.

Inloop vanaf 10 uur
Programma van 10.30 tot 13 uur
Zelf brood meenemen, voor drinken wordt gezorgd.
Iedereen, jong of ouder, is welkom!

Schrijven voor Amnesty
Deze maand schrijven we de volgende brieven:
De bekende Chinese mensenrechtenadvocaat Jiang Tianyong is aangeklaagd wegens ondermijning van de staat. Hij heeft geen toegang tot een advocaat. Als hij wordt veroordeeld kan hij een levenslange celstraf krijgen. In 2009 verboden de autoriteiten Jiang Tianyong nog langer als advocaat zijn werk te doen. Hij bleef zich inzetten voor de mensenrechten, ondanks voortdurende pesterijen, opsluiting en mishandeling.
De autoriteiten van de Zuid-Indiase staat Tamil Nadu pakten in mei 2017 vier activisten op. De mannen (G Thirumurugan Gandhi, D Arun Kumar, M Tyson, en Ilamaran) wilden een vreedzame herdenking op het strand organiseren voor de slachtoffers van het gewelddadige conflict in Sri Lanka. Volgens de politie wilden een demonstratie organiseren waarvoor ze geen toestemming hadden. Ook meldde de politie in de media dat er meerdere strafrechtelijke aanklachten tegen de mannen lopen.
De Iraanse mensenrechtenverdediger Mohammad Maleki (84) mag zijn kinderen in Canada en Nederland niet bezoeken. Hij wil hen graag zien voordat hij te ziek is om te reizen. Mohammad Maleki kreeg in 2011 een reisverbod opgelegd omdat hij een brief schreef aan de VN-rapporteur die verslag doet van de mensenrechtensituatie in Iran. Hij beschreef daarin uitvoerig hoe hij werd gemarteld tijdens zijn gevangenschap.

Goed nieuws! De Saudische vrouwenrechtenactiviste Loujain al-Hathloul is vrijgelaten. Eerder deze week werd zij opgepakt vanwege haar strijd voor vrouwenrechten. Dit was niet de eerste keer: al eerder zat zij tien weken vast omdat ze het verbod op autorijden voor vrouwen in Saudi-Arabië negeerde. Dank jullie wel voor jullie steun!

Na de dienst worden de brieven uitgedeeld bij de uitgangen. Brieven die na twee weken uitdelen over zijn kunt u vinden bij de Wereldwinkel en in de Gang naar de tuin. De brieven zijn gratis, u moet ze nog wel frankeren met het bedrag dat onderaan rechts op de brief is aangegeven.

 

Schipholwake
Zondag is er van 14.00 tot 15.30 uur een wake bij de vreemdelingengevangenis op Schiphol.
Voorganger is Gerard Moorman van het Noëlhuis in Amsterdam Z/O.
Info: www.schipholwakes.nl of Gerard van der Zandt, coördinator Keizersgrachtkerk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0639234479

 

ZINSpiration festival
NEWConnective, Ziel en Zaligheid en de Keizersgrachtkerk (Hart op de Tong) willen op vrijdag 15 september 2017 graag een zingeving en inspiratie festival voor jongeren organiseren op Uilenstede. Met verschillende experiences (biechthuisje, zintuigen caravan, gesprek met vreemde, levensgesprekken in een ballenbak), workshops, eetgelegenheden en een concert van Hart op de Tong met Roos Blufpand. We hopen jongeren met elkaar in verbinding te brengen, jongeren te inspireren en jongeren aan het begin van het nieuwe schooljaar met onze organisaties bekend te maken. Voor het festival zijn we een crowdfund actie begonnen om het geld voor het festival bij elkaar te krijgen. We hebben uw hulp nodig, bezoek geloofinjeproject.nl/campaigns/zinspiration-festival als u een bijdrage kunt/wil leveren! (voor meer informatie, ideeën of vragen kunt u contact op nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Wegwerkzaamheden Keizersgracht 512 t/m 590
De maanden juni, juli en augustus zal de Keizersgrachtkerk soms wat moeilijk bereikbaar zijn. Er wordt een nieuwe gasleiding gelegd en de bestrating wordt hersteld bij het gedeelte Keizersgracht 512 t/m 590 (gedeelte tussen de Leidsestraat en Nieuwe Spiegelstraat). Tot en met 18 juli 2017 zal het gedeelte tussen de Leidsestraat en de Nieuwe Spiegelstraat [het deel voor onze kerk dus] afgesloten zijn voor auto's op werkdagen van 07:00 tot 16:00. Op zaterdag en zondagen is dit deel van de Keizersgracht wel bereikbaar. Na 18 juli 2017 tot, naar verwachting eind augustus, zal de Keizersgrachtkerk gedurende de verstrating van de rijweg, het voetpad en de parkeervakken tijdelijk niet bereikbaar zijn per auto. Zodra exacte data daaromtrent bekend zijn zal dat in het KG-Krantje en de website worden vermeld. De Keizersgrachtkerk is overigens ook bereikbaar via de ingang van de Kerkstraat (107). Voor meer informatie kunt u de koster benaderen.

Help mee aan een schone kerk
Samen met de studenten van Dispuut Atlas willen we op zaterdag 8 juli de Kerkzaal, Tuinzaal en de keuken weer eens flink gaan schoonmaken. Met een schone Kerk de Slotzondag ingaan, wie wil dat nou niet?
Doe mee! Dan maken we er een mooie dag van. Meer info? Vraag ernaar bij de koster en de Steungroep Kosterij. Jullie bijdrage is zeer gewenst!

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen. In juli doet Martine Koedijk de mededelingen.

 

Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

 

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, A’dam.