KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 22 april 2018

Diaconiecollecte: Drugpastoraat
Met twee pastores en zo’n veertig vrijwilligers zorgt het Drugspastoraat ervoor dat (ex)drugsgebruikers niet vergeten worden. Vooral bij ziekte, detentie en in situaties van ernstige vereenzaming wil het Drugspastoraat hen laten zien dat er om hen gegeven wordt. Het hart van de gemeenschap van het Drugspastoraat klopt in de vieringen op zondagmiddag in de Crypte. Verder is er open spreekuur. Voor een kop koffie, een luisterend oor of concrete hulpverlening.

Kerkcollecte: Eredienst
Het hart van de gemeente klopt in de kerkdienst. Daar wordt de gemeente geïnspireerd door en toegerust voor de lofprijzing van de Eeuwige en de toewijding aan kerk en wereld. Daarom wordt op deze zondag uw bijdrage gevraagd voor de instandhouding van de eredienst en de toerusting van hen die actief zijn op het terrein van de eredienst.

5 mei: Vrijheidsmaaltijd in de Keizersgrachtkerk

In de voormalige kosterswoning, thans de Tuinzaal, van de Keizersgrachtkerk staan we op zaterdag 5 mei stil bij verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Een van die verhalen gaat over de koster en de dominee van de kerk die door de vijand zijn gefusilleerd. In deze verhalen zoeken we verbinding met elkaar, onze buurt en stad.
De maaltijd begint om 18uur. Vanaf 17:30 is de zaal (en bar) geopend. Ook zangers van het Bevrijdingskorenfestival zijn van harte welkom; dirigente Wilna Wierenga verteld hier een verhaal!
Graag vooraf opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.ers om te helpen koken, tafel dekken, rond te leiden of af te wassen zijn ook van harte welkom en kunnen zich melden bij Joost Koedijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 020-6108885).

Doe mee met het Bevrijdingskorenfestival
Op zaterdag 5 mei zal de zanggroep van de KGK meewerken aan een Bevrijdingskorenfestival in de Lutherse Kerk aan het Spui in Amsterdam.
Allerlei verschillende koren uit Amsterdam zingen tussen 14 en 17 uur liederen uit hun repertoire.
U kunt dit festival bezoeken maar ook meedoen.
De zanggroep uit de KGK zingt van 15.30 to 16 uur. Max speelt en Wilna en Diederick dirigeren. We kunnen uit de gemeente nog wel wat versterking van zangers gebruiken. Zondag 29 april is er een extra repetitie in de kerk (12.30 uur).
Kom en zingen mee! Aanmelden bij Diederick. of Wilna

Maandelijkse Maaltijd
Woensdag 25 april is er om 18.30 uur weer een maaltijd voor gemeenteleden, buurtbewoners en wie er verder mee wil eten. De Zanggroep kookt dit keer en geeft die avond informatie over hun werk. Kom ook gezellig eten. Je kunt iemand uitnodigen om mee te komen of mensen uit je omgeving attenderen op deze mogelijkheid eens buiten de deur te gaan eten. Geef je in verband met de boodschappen, wel van tevoren op. Dat kan via de intekenlijst beneden in de kerk, via de website of per e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Andere datum Muziekdag: nu 24 november
De Werkgroep Morgendiensten (WMD) wil een dag organiseren die helemaal gewijd is aan Muziek.
Kan de muziek in de Keizersgrachtkerk nog beter inspelen op de eisen van de tijd? En hoe kunnen we ons op die dag laten inspireren door creatieve mensen van buiten zodat we vormgeving en muziek kunnen verdiepen: als was het theater.
Iedereen is van harte welkom en we hopen dat u zaterdag 24 november in uw agenda zet!

Alpe d'HuZes
Sinds 2006 wordt elk jaar in juni fietsend of lopend de Franse alp de Alpe d'Huez door enkele duizenden mensen beklommen met als doel zo veel mogelijk geld op te halen tbv kankeronderzoek. Dat geld ligt daar overigens niet boven op die berg, maar wordt bijeengebracht door sponsors.
Dit jaar zullen Henk en Marit Scheffer aan deze Alpe d'HuZes-actie meedoen. U kunt hun belevenissen volgen via hun Facebook-pagina ('Marit en Henk naar Alpe d'HuZes'). En inderdaad, u kunt hen ook sponsoren en daarmee het kankeronderzoek! Dat kan via hun actiepagina deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/maritenhenk.
Om hen te steunen zal de Kgk-band 'Ithaka' op 2 juni in de Keizersgrachtkerk een benefietconcert geven, waarvan de opbrengst volledig naar het kankeronderzoek zal gaan.

Cantor voor de Oudekerkgemeente
De Oudekerkgemeente Amsterdam zoekt per 1 september 2018 een bevlogen
(kerk)musicus/cantor/koorleider
De gemeente onderscheidt zich door ruimte, openheid en historie, gebed in een oecumenische liturgie, in muziek en in kunst.
Zie: https://oudekerk.amsterdam/nieuws.

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen. Vandaag doet Anja Scheffer de mededelingen.

Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, A’dam.