KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 18 juni 2017

Diaconiecollecte: Kerk in actie Binnenlands Diaconaat
Stichting INLIA biedt praktische hulp en juridische en financiële ondersteuning aan dakloze asielzoekers en aan vreemdelingen die niet in Nederland mogen blijven. Daarnaast adviseert INLIA kerken hoe zij uitgeprocedeerde asielzoekers kunnen helpen. Sinds 2009 heeft de stichting ook een Terugkeerhuis. Uitgeprocedeerde asielzoekers die geen recht meer hebben op voorzieningen kunnen hier terecht om zich voor te bereiden op terugkeer. INLIA helpt hen om alvast een netwerk in het land van herkomst op te bouwen en voorbereidingen te treffen voor huisvesting en werk.
Meer informatie op kerkinactie.nl/terugkeerhuis.

Kerkcollecte: Pastoraat
Pastoraat is een wezenlijk onderdeel van het gemeente- en kerk-zijn. Omzien naar elkaar krijgt gestalte in de plaatselijke gemeente en in specifieke vormen van pastoraat. Ethische vragen over wetenschap, grenzen van de techniek, werk, begin en einde van het leven krijgen hier een plaats.

Geslaagd
De eindexamenkandidaten uit de tienergroep Fieke Tuinder, Hein Pieters en Mirjam Koedijk hoorden afgelopen week dat ze zijn geslaagd. Van harte gefeliciteerd!

Maandelijkse Maaltijd
Woensdag 28 juni a.s. is er om 18.30 uur weer een maaltijd voor gemeenteleden, buurtbewoners en wie er verder mee wil eten. Voorafgaand aan de maaltijd is de bar open.
Er wordt door de Tienergroep gekookt. Bovendien zal er informatie gegeven worden over de Tienergroep.
Kom ook gezellig eten. Je kunt natuurlijk ook iemand uitnodigen om mee te komen of mensen uit je omgeving attenderen op deze mogelijkheid eens buiten de deur te gaan eten.
Geef je, in verband met de boodschappen, wel van te voren op. Dat kan via de website, per e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via intekenlijst beneden in de kerk.

Jaarrekening PKA 2016 ter inzage
De jaarrekening over 2016 van de Protestantse Kerk Amsterdam kan elektronisch ter inzage worden opgevraagd bij Daan Schut (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Wegwerkzaamheden Keizersgracht 512 t/m 590
De maanden juni, juli en augustus zal de Keizersgrachtkerk soms wat moeilijk bereikbaar zijn. Er wordt een nieuwe gasleiding gelegd en de bestrating wordt hersteld bij het gedeelte Keizersgracht 512 t/m 590 (gedeelte tussen de Leidsestraat en Nieuwe Spiegelstraat). Tot en met 18 juli 2017 zal het gedeelte tussen de Leidsestraat en de Nieuwe Spiegelstraat [het deel voor onze kerk dus] afgesloten zijn voor auto's op werkdagen van 07:00 tot 16:00. Op zaterdag en zondagen is dit deel van de Keizersgracht wel bereikbaar.
Na 18 juli 2017 tot, naar verwachting eind augustus, zal de Keizersgrachtkerk gedurende de verstrating van de rijweg, het voetpad en de parkeervakken tijdelijk niet bereikbaar zijn per auto. Zodra exacte data daaromtrent bekend zijn zal dat in het KG-Krantje en de website worden vermeld. De Keizersgrachtkerk is overigens ook bereikbaar via de ingang van de Kerkstraat (107). Voor meer informatie kunt u de koster benaderen.

Help mee aan een schone kerk
Samen met de studenten van Dispuut Atlas willen we op zaterdag 8 juli de Kerkzaal, Tuinzaal en de keuken weer eens flink gaan schoonmaken. Met een schone Kerk de Slotzondag ingaan, wie wil dat nou niet?
Doe mee! Dan maken we er een mooie dag van. Meer info? Vraag ernaar bij de koster en de Steungroep Kosterij. Jullie bijdrage is zeer gewenst!

Amnesty brieven
Deze maand schrijven we de volgende brieven:
- Indonesië - De christelijke gouverneur van Jakarta, Basuki Tjahaja Purnama, is tot twee jaar cel veroordeeld vanwege godslastering. Hij zei vorig jaar dat mensen worden misleid door de bewering dat moslims niet op een niet-moslim mogen stemmen. Hij zei dat de Koran dit niet verbiedt. Ahok werd hierop vervolgd vanwege ‘belediging van de islam’.
- Syrië - Op 2 juli 2013 vielen overheidsagenten het huis van Ali Mohammed Mostafa binnen. Sindsdien wordt hij vermist. Het is niet bekend waarom hij werd opgepakt.
- Turkije - Schooldirecteur Turgay Karaman, zakenman İhsan Aslan en universitair geleerde İsmet Özçelik werden begin mei in Maleisië opgepakt. Op 10 mei leverde Maleisië de mannen uit aan Turkije. Het risico is groot dat de drie mannen in Turkije worden gemarteld en geen eerlijk proces krijgen.
Goed nieuws uit : De Malediven
De Maldivische activist Thayyib Shaheem is op 17 april vrijgelaten. Hij zat een maand in voorarrest op beschuldiging van ‘paniek zaaien’ op social media. Hij had kritiek op een vastgoedproject.

Na de dienst worden de brieven uitgedeeld bij de uitgangen. Brieven die na twee weken uitdelen over zijn kunt u vinden bij de Wereldwinkel en in de Gang naar de tuin . De brieven zijn gratis, u moet ze nog wel frankeren met het bedrag dat onderaan rechts op de brief is aangegeven.

Code Rood voor het klimaat
Het is Code Rood voor het klimaat. Honderden bezorgde burgers gaan daarom in de haven van Amsterdam een klimaatkamp organiseren. Met op 24 juni een massale burgerlijke ongehoorzaamheidsactie ter bescherming van onze collectieve toekomst. Kijk op de website (https://code-rood.org/index.php/nl/40-2/) hoe je mee kan doen.

Concert Con Brio
Vanmiddag, 18 juni om 15:00 uur, een mooi concert in de Keizersgrachtkerk: Amsterdam Symfonie Orkest Con Brio speelt een familieconcert met vier jonge solisten. Deze jonge talenten zijn alle winnaars van het prinses Christina concours.
Er zijn al 250 kaarten verkocht voor dit concert. Aan de deur worden de laatste kaarten verkocht; wees er snel bij! Meer info: www.con-brio.nl

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen. In juni doet Anja Scheffer de mededelingen.

 

Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

 

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, A’dam.