KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 22 oktober 2017

Kerkcollecte: Ouderenpastoraat
De toenemende vergrijzing van onze samenleving brengt specifieke uitdagingen met zich mee waarvoor de kerken aandacht willen vragen. Zowel thuiswonende ouderen als bewoners in verzorgings- en verpleegtehuizen verdienen pastorale zorg. Graag vragen wij daarom uw aandacht voor de collecte die voor de instandhouding van dit ouderenpastoraat wordt gehouden

Diaconiecollecte: Kruispost
Kruispost biedt medische en psychosociale zorg aan mensen die in de reguliere zorg geen hulp kunnen vinden: onverzekerden, daklozen en (uitgeprocedeerde) asielzoekers. Per jaar weten zo'n 3200 patiënten Kruispost te vinden, dat betekent jaarlijks 6500 consulten.
Kruispost bestaat sinds 1983. Kruispost is alle weekdagen 's ochtends en 's avonds geopend. Minimaal twee artsen en een receptionist ontvangen de patiënten, die zonder afspraak langs komen voor een consult. Het werk wordt mogelijk gemaakt door de inzet van pro deo hulpverleners. Het team van tachtig vrijwilligers en medewerkers bestaat uit: medici – onder wie huisartsen, een chirurg en een dermatoloog; een tandarts; een apotheker; een fysiotherapeut; maatschappelijk werkers; een advocaat; receptionisten; administratieve ondersteuners; Alleen de medisch coördinator, algemeen coördinator, enkele maatschappelijk werkers en een schoonmaker zijn betaalde krachten. 'Op deze wijze kunnen we de kwaliteit en continuïteit van het zorgaanbod garanderen.'

Inzamelen voor de "KGK Alternatieve Sinterklaasmarkt" (11 en 12 november)
Het Solidariteitsfonds organiseert op zaterdag11 en zondag 12 november voor projecten in Afrika, Azië en Latijns America weer Jaarlijkse Alternatieve Sinterklaas Markt.
Hergebruik en duurzaam
We willen weer veel verkopen, voor jong en oud. En daarvoor hebben we uw steun nodig. U heeft vast veel in de kast staan wat niet meer gebruikt wordt en dat is fijn voor ons.

  • Het is wel belangrijk dat de artikelen er goed uit zien
  • Naast speelgoed en kinderdingen mag je/u ook andere mooie verkoopbare spullen mee nemen! Want het is voor jong en oud.
  • Geen kleding en schoenen, wel eigen creaties (jam, koek, taart, zelf gemaaktje kadootjes etc)

Iedereen kan en mag weer aan mee doen. Heb je een idee voor leuke geld-wervende activiteiten? Laat je talenten zien! We hebben marktverkopers nodig, en wij kunnen je spullen goed gebruiken.
Vraag familie, buren en vrienden of ze wat voor ons hebben. Inleveren van je/uw spullen kan in de Keizersgrachtkerk, bij de koster Henk-Jan, telefoon 6266868. Zegt het voort!
Alvast bedankt namens het Solidariteitsfonds,
Simon Bal,( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
Reiny van Twillert (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Solidariteitsfonds: www.keizersgrachtkerk.nl

Biobollen
Ze zijn er weer, biobollen. In tegenstelling tot de gangbare bollen zijn deze niet geteeld met gif en dus beter voor mens en milieu! Per pakje 4 € en per 3 pakjes voor 11 €. Bij de wereldwinkel in de tuinzaal na de dienst.

Kerstmusical 2017, 1e kerstdag in onze kerk!
We gaan weer zingen, dansen, kleren en films maken en nog veel meer! Vanaf 5 jaar t/m de brugklas mag je meedoen (uitzonderingen zijn te bespreken).
Er zal steeds op zondag na de dienst geoefend worden, we starten dan om 12.15 uur. We beginnen met het bespreken van het idee dat wij hebben en de mogelijke rollen op zondag 5 november. Op alle verdere zondagen in november en december tot/met zondag 24 december repeteren we. Op zaterdag 23 december om 10 uur is dan de generale repetitie.
Of je voor het eerst mee wilt doen of al jaren meedoet: graag zo snel mogelijk opgeven bij Ineke Visser, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 0206620724 / 0630121716.
En mochten er nog mensen willen meehelpen in de begeleiding: graag!

Start voorbereidingsteam Ziel en zaligheid
Heel veel mensen hebben een passie of doel waar ze zich met hart en met hart en ziel voor inzetten. Het kan zijn in het werk, als vrijwilliger, als hobby, in teams, individueel. De overeenkomst is dat het een drive losmaakt, die energie en zingeving geeft aan de persoon zelf en daarmee anderen kan inspireren. In een creatieve serie van 5 losse diensten, waaronder de slot- en startzondag, willen we deze passies en doelen met elkaar delen. Om elkaar beter te leren kennen, om elkaar te inspireren, om de gemeenschap te versterken, om ons geloof in God te verdiepen. Waar ligt jouw hart? Wat is jouw verhaal? Wat moet jij delen? Waar ligt jouw ziel en zaligheid? De diensten in deze serie zijn op 7 januari, 6 mei, 8 juli, 9 september en 4 november 2018. De voorbereiding start na de herfstvakantie met het neerzetten van de grote lijnen, waarna de diensten door kleinere teams worden voorbereid. De theologische begeleider is Sietske van der Hoek. Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht bij de coördinator van deze serie: Martine Koedijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

29 oktober: Tegendraadse Oecumenische Vesper in de Nicolaasbasiek

  • 16.00 3 x Nicolaas - wandeling vanaf Oude Kerk (de 1e aan St Nicolaas gewijde kerk), via Ons' Lieve Heer op Solder (de 2e) naar Nicolaasbasiliek (de 3e)
  • 17.00 Oecumenische Vesper in Nicolaasbasiliek, Prins Hendrikkade 73, Amsterdam
  • 17.45 Ontmoeting met hapje en drankje in pastorie Nicolaas

Een jaar lang markeerden we in Amsterdam 500 jaar Reformatie met Tegendraadse activiteiten: muziek, lezingen, symposia, toneel en Lutherse pubquiz.
De Protestantse en Lutherse Kerk Amsterdam sluiten dit jaar af in de Nicolaasbasiliek, samen met de Nicolaasparochie.
De Schola Cantorum zingt Gregoriaans en we putten uit de Lutherse en Calvinistische muzikale tradities.
Kom genieten van de muziek, de bijbelverhalen, de prachtige kerk en de ontmoeting met elkaar. Meer info optegendraads020.nl.

Stadsverlichting
Iedere eerste maandag van de maand tussen 20.00 en 21.00 wordt in de Keizersgrachtkerk (kerkzaal) gezamenlijk een uur lang met elkaar gemediteerd. Vanaf 19.45 uur wordt –in stilte- binnengelopen. Na afloop wordt in stilte weggegaan of worden ervaringen met anderen uitgewisseld, thee gedronken, etc.
Iedereen is welkom; toegang is gratis. Zie ook www.facebook.com/stadsverlichtingkgk.

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen.

 

Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

 

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, A’dam.