KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 8 juli 2018

Diaconiecollecte: Stichting Present
Stichting Present biedt ondersteuning aan Amsterdammers die zich vrijwillig in willen zetten voor een ander. Ze willen de brug slaan tussen betrokken mensen die van alles te bieden hebben en hun stadgenoten die wel wat hulp kunnen gebruiken. Voorbeelden: helpen met verhuizen, een huiskamer schilderen, opknappen van een tuin, schoonmaken van een wijk of huis, een dagje uit met ouderen. Present werkt samen met verschillende maatschappelijke organisaties en woningcorporaties.

Kerkcollecte: Kosten wijkraad
Uit alle activiteiten van de kerk zetten we vandaag het spotlicht op de wijk(kerken)raad. Wij als wijkgemeente doen veel en de wijkraad coördineert dat. Het zijn (op de predikant na) allemaal vrijwilligers, maar de activiteiten zelf brengen natuurlijk wel kosten met zich mee.

Pride Kerkdienst 5 augustus 2018
De feestelijke kerkdienst ter afsluiting van Pride Amsterdam vindt op 5 augustus 2018 om 12:00uur plaats in de Keizersgrachtkerk. Als gemeente vieren wij ook dit jaar de dienst mee. (Om 10:30uur is er geen dienst.) Dit jaar is het thema "You are my hero!". Ook trouwen er twee vrouwen uit Rusland. De uitleg wordt verzorgd door ds. Corine Sloots.
Wees ook een held en kom naar de Pride Kerkdienst!

Geen KG-krantje in de zomer
Na 8 juli (slotzondag) zult u dit krantje een poosje moeten missen. Pas bij de startzondag in september verschijnt weer de volgende editie. Kopij ingeleverd voor vrijdag 7 september 22:00uur wordt in deze editie geplaatst.

Diaconie zoekt magnetron
Eén van de vluchtelingen heeft suikerziekte van het type waarbij je regelmatig een beetje moet eten. Hij moet dat ook 's nachts. Nu heeft zijn oude kleine magnetron waarmee hij dan iets uit de vriezer ontdooit, het begeven. Heeft iemand nog een oude ongebruikte magnetron staan?

Zomermorgens voor belangstellenden
- Dinsdag 17 juli: Wilna Wieringa over Ida Gerhardt
- Dinsdag 7 augustus: Glasdeco met Loes van Berkel (Opgeven voor 1-8 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Onkosten EUR 5)
- Dinsdag 21 augustus: Jaap en Inger Boomsma over hun reis door Australië
Dit alles in de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk
Inloop vanaf 10 uur. Programma van 10.30 tot + 13 uur, lunch meenemen
Iedereen, jong of ouder, is welkom!

Schrijven voor Amnesty
Deze maand schrijven we de volgende brieven:
- Naar Azerbeidzjan - Mehman Huseynov is een bekende blogger, journalist en activist. Hij kreeg in maart 2017 twee jaar cel omdat hij beweerde te zijn gemarteld door de politie.
- Naar Thailand - Sirikan Charoensiri, ook wel bekend als June, is advocaat en een prominente Thaise mensenrechtenverdediger. Ze riskeert een celstraf van vijftien jaar enkel en alleen omdat ze aanwezig was bij een protest.
- Naar China - De Oeigoerse Guligeina Tashimaimaiti studeert in Maleisië. Ze verdween kort nadat ze op familiebezoek ging in China. Haar familie vreest dat ze in een heropvoedingskamp zit.
Goed nieuws uit : Israël
Op 6 juni kwam de Palestijnse mensenrechtenverdediger Munther Amira op vrije voeten. Hij zat zes maanden gevangen in de Hadarim-gevangenis in Israël. Amira was onterecht veroordeeld voor deelname aan vier vreedzame protesten tegen de Israëlische bezetting van Palestijns gebied. Afgelopen maart schreven we voor Munther Amira.

Na de dienst worden de brieven uitgedeeld bij de uitgangen. Brieven die na twee weken uitdelen over zijn kunt u vinden bij de Wereldwinkel en in de Gang naar de tuin . De brieven zijn gratis, u moet ze nog wel frankeren met het bedrag dat onderaan rechts op de brief is aangegeven. LET OP! Er is deze maand één brief bij met bestemming binnen Nederland.

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen. Vandaag doet Anja Scheffer de mededelingen.

Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, A’dam.