Opvang voor de kleinsten

Voor kinderen t/m 5 jaar (t/m groep 2 van de basisschool) is er elke zondagmorgen opvang beschikbaar.

Er is heel veel speelgoed. Er wordt een rijstwafel gegeten en appelsap of sinaasappelsap gedronken. Er zijn genoeg boekjes om uit voor te lezen.
De grotere kinderen kunnen in het intermezzo van de kerkdienst naar de kerk, om mee te doen bij de tafelviering. De groep vrijwilligers wordt gevormd door ouders van de jongste kinderen, tieners en andere geïnteres-seerden.

Jongeren ontmoeten elkaar (ongeveer 20 - 30 jaar)

Op dinsdagavond, eens per twee weken, ontmoet een groep jongeren elkaar, onder leiding van de predikant.
Er wordt gelachen, er wordt samen gegeten. Er wordt vooral veel gepraat over 'levensvragen', over actualiteit, over Bijbelverhalen, over wat iemand in brengt.
Heb je belangstelling om mee te doen? Neem dan contact op met de predikant, Gerhard Scholte.

Jongerenbijeenkomsten 17 t/m 22 jaar

De jongerengroep komt ongeveer een keer in de drie weken bij elkaar.
Vanaf begin 2012 organiseert deze jongerengroep het muziekevenement Hart op de Tong (zie www.hartopdetong.com). HODT is een mix van muziek en inspiratie waarbij een artiest of band wordt uitgenodigd om een kijkje in hun ziel te geven. En dat zijn niet de minste artiesten: check de video opnames op de website van bijvoorbeeld Typhoon, Giovanca, Spinvis, Wende, Tangerine, Roosbeef, ...
Daarnaast zijn de avonden specifiek gericht op verdieping, zingeving en inspira-tie. Zo wordt er bijvoorbeeld een video over een bepaald onderwerp getoond om vervolgens in te gaan op de mogelijke betekenis(-sen). De deelnemers dagen elkaar uit om dat wat er besproken is, daadwerkelijk in je eigen leven toe te passen. Bij de volgende bijeenkomst wordt dan gekeken wat voor impact dat heeft gehad...

Contactpersoon: Robert Jan Nijland

Tienergroep

De tieners (zeg maar tussen dertien en achttien jaar oud) komen eens in de 2 weken bij elkaar op zondagmorgen. Ze gaan dan aan de slag met actuele, interessan-te, moeilijke, vrolijke onderwerpen. Pratend, spelend, creatief, of confronterend. Maar altijd gezellig! De tieners ontmoeten elkaar in de Friendship, hun eigen ruimte in de gebouwen van de Keizersgrachtkerk

Contactpersoon: Robert Jan Nijland, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uit de tienerdienst van 7 april 2013

Voor de verandering eens wat filmpjes uit een kerkdienst. We hebben tenslotte niet elke week zingende tieners op het podium (+ drummer en toetsenisten náást het podium). In de dienst werden twee popsongs naast 'de bergrede' gelegd. 

Kindercatechese

De kindercatechese is voor 10- t/m 12-jarigen (groep 7 en 8). Een keer in de veer-tien dagen komt de groep op zondagmorgen om half 11 bij elkaar in de koffiezaal. Meestal gaat de club vlak vóór de tafelviering naar boven om aan te schuiven bij de morgendienst. Soms blijkt de tijd te kort en loopt het programma door tot het einde van de kerkdienst.
Het begint met kletsen, theedrinken en koekjes. Om de beurt neemt iemand de koekjes mee. Daarna is het tijd om te spelen, praten en na te denken na over the-ma's die met jezelf, met kerk en geloof te maken hebben. Ook bereidt de groep elk jaar een kerkdienst voor.
De groep start in september. Als je later in het jaar aan wilt sluiten kan dat natuurlijk. Neem dan contact op met Guido. Begeleiders zijn Gerton Pieters en Guido de Bruin.

Contactpersoon: Guido de Bruin, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de kleinsten: opvang

Voor kinderen t/m 5 jaar (t/m groep 2 van de basisschool) is er elke zondagmorgen opvang beschikbaar.
Er is heel veel speelgoed. Er wordt een rijstwafel gegeten en appelsap of sinaasappelsap gedronken. Er zijn genoeg boekjes om uit voor te lezen.
De grotere kinderen kunnen in het intermezzo naar de kerk, om mee te doen bij de tafelviering. De groep vrijwilligers wordt gevormd door ouders van de jongste kinderen, tieners en andere geïnteresseerden.
Contactpersoon: Wilna Wierenga, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.