Predikant: Gerhard Scholte

Sinds 1996 is Gerhard Scholte predikant van de Keizersgrachtkerkgemeente. De predikant van de Keizersgrachtkerk is op verschillende manieren aanwezig in de gemeente.

Als pastor. Wie behoefte heeft aan een luisterend oor en een stem die doorvraagt, kortom aan een verhelderend gesprek, aan persoonlijke voorbede, of een persoonlijke zegen, kan bij hem      terecht.

Als theoloog, exegeet. Gerhard leidt twee Bijbelleeshuizen.

Als coördinator/leidinggevende voor/van het 'kringenwerk'. Zowel voor een doorsnee van onze gemeenteleden als speciaal voor jongeren van 25-30 jaar bestaat de mogelijkheid aan een  gesprekskring deel te nemen.

In het vluchtelingenpastoraat. Als voorzitter van de Taakgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken Amsterdam, brengt onze predikant veel verbindingen tot stand tussen vluchtelingen (van  asielzoekers tot mensen zonder papieren) en (diaconale) leden van onze gemeente en kerken aangesloten bij de Raad van Kerken.

Als regelmatige spreker tijdens onze diensten, verzorgt onze predikant een tot twee maal per maand de uitleg tijdens de zondagmorgenvieringen. Dit gebeurt in samenspraak met de  verschillende voorbereidingsgroepen. Ook daar komen exegese en interpretatie van bijbelgedeelten ruimschoots aan bod.

Als bestuurslid, zowel van het Moderamen (het dagelijks bestuur) van de Wijkraad, als van de Stuurgroep van de Werkgroep Morgendiensten, alsook van de Stuurgroep van het KGK-Netwerk.

Gerhard Scholte:

'Pastorale aandacht betekent dat er iemand met je oploopt, soms voor langere tijd als je dat wilt. Vooral in tijden van ziekte en extra zorgbehoefte, maar ook in tijden dat je nieuwe oriëntatie zoekt, of met problemen wordt geconfronteerd die je draagkracht te boven gaan. Pastoraat betekent dat er een luisterend oor wordt geboden, waarbij ook om voorbede en zegen kan worden gevraagd. Pastorale aandacht is gebonden aan regels van vertrouwelijkheid: wat ter sprake komt, blijft tussen de pastor en jou.'

Contact:

tel,: 06-40486034