Excursie contactgroep

Op woensdag 2 mei 2018 gaan we voor het jaarlijkse uitje naar het Singermuseum in Laren.

Er zijn op dit moment twee interessante tentoonstellingen te zien: Een tentoonstelling van Nederlands eerste kubist Lodewijk Schelfhout en een tentoonstelling uit de kunstverzameling van de Van Vlissingen Art Foundation, bestaande uit werk van voornamelijk Franse impressionisten en post-impressionisten, waaronder een onbekende, pas ontdekte tekening van Vincent van Gogh: ‘De heuvel van de Montmartre’.
Om ongeveer 10.30 uur worden we ontvangen met koffie, waarna we de exposities kunnen gaan bekijken. Tussen de middag

ELENA, een bezinning op mensenhandel

'ELENA, een bezinning op mensenhandel' is het aangrijpende verhaal van een jonge vrouw, Elena, die slachtoffer wordt van mensenhandel. Het bestaat uit vijftien korte momenten, die door Mieke Borgdorff zijn geïllustreerd in abstracte werken met een figuratieve hint.
De kunstenaar en de schrijvers hebben zich laten inspireren door de staties van de kruisweg, zoals die in de katholieke traditie wordt gebeden.

Van 31 januari tot aan Pasen hangt deze expositie in onze kerkzaal. Tijdens de gemeentemaaltijd, heeft Ivonne van de Kar van Stichting Zusterwerk al een korte introductie op de expositie gegevens en tevens iets over haar eigen werk verteld. Ivonne van de Kar heeft 25 jaar ervaring in werken in voorlichting, bewustwording, beleid en advies op gebied van mensenhandel, migratie en gerechtigheid en Zusterwerk is een expertisecentrum op dat gebied.

Op zondag 11 maart zal er na de dienst, van half twee tot drie uur een uitgebreidere informatiebijeenkomst zijn, waar Ivonne zal vertellen over nationale en internationale activiteiten vanuit 'Zusterwerk'.
Zie voor meer informatie www.zusterwerk.nl.

Aangehaald

"[...]Zo miste ik voor het eerst tijdens mijn COC-voorzitterschap de roze kerstviering. Eind van het jaar vind ik altijd een mooi moment om even stil te staan bij wat er het afgelopen jaar is gebeurd. De context van de mooie kerk aan de Keizersgracht in Amsterdam, de 'voorgangers' en artiesten en de betekenisvolle teksten en liedjes, helpen me daarbij. Want zonder religieus te zijn herken ik me in het motto van die kerk: 'in de drukte van de stad en het alledaagse bestaan, bieden wij een plek voor rust, zingeving, religie en levensvragen.'[...]"

Aldus Tanja Ineke, voorzitter van COC Nederland, de belangenvereniging voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s), afgelopen Nieuwjaarsdag in haar column op de website van Zij aan Zij

Uitje

Op 1 juni 2017 was er het jaarlijkse uitje van de Contactkring, dit jaar naar het Cultuurhuis Kranenburgh in Bergen.
Na koffie met gebak hebben we onder leiding van een gids de moderne kunst bekeken. Daarna konden we aanschuiven voor een voortreffelijke lunch. Daarna was er nog tijd om van het prachtige park te genieten.
Het was een zonnige, gezellige, leuke en interessante dag!

Hieronder enkele foto's van deze dag:

Dat moet je meemaken!

Gedurende de zomermaanden 2017 zullen er op vijf dinsdagochtenden weer zomermorgens voor belangstellenden worden gehouden in de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk.
Het programma start telkens om 10.30 uur (inloop vanaf 10 uur) en duurt tot +/- 13 uur.
Iedereen, jong of ouder, is van harte welkom!

Programma:

Solidariteitsfonds jaarcijfers 2016

Het Solidariteitsfonds is blij dat we u de jaarcijfers over 2016 kunnen presenteren. We hebben weer veelbelovende projecten mogen steunen en dat werd gewaardeerd door de ontvangers van uw giften. Voor een overzicht van de projecten en het financieel verslag over 2016 klikt u

Samen naar "The Passion" kijken

Al een aantal jaren vindt op Witte Donderdag “The Passion” plaats. Tijdens het live-evenement vertellen en spelen Nederlandse artiesten het verhaal van de laatste uren van Jezus, gecombineerd met bijpassende hedendaagse liederen.

In de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk kun je samen met anderen naar de uitzending van dit evenement kijken. Het programma wordt op een groot scherm geprojecteerd en het geluid zal van goede kwaliteit zijn. Op 13 april  vanaf 20.00 uur ben je welkom; de uitzending begint om 20.30 uur. Na afloop kun je nog even blijven om, al dan niet met een drankje, wat na te praten. Voor informatie over “The Passion”, zie: http://www.eo.nl/thepassion

Zondagmiddagconcert 22 januari 2017

StadsverlichtingKGK