Vacature Koster-beheerder

In de Keizersgrachtkerk komen mensen van alle leeftijden, van binnen én buiten Amsterdam, wel en niet protestants. Ze laten zich inspireren door de Bijbelse verhalen. Zij willen er zijn voor elkaar, voor de mensen in de stad en in de wereld. De Keizersgrachtkerk maakt deel uit van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA). De PKA is op veel verschillende manieren aanwezig in Amsterdam om gestalte te geven aan de liefde van God.

De Keizersgrachtkerk zoekt in verband met pensionering van huidige Koster-beheerder met ingang van 1 april 2017 een

Koster-beheerder (v/m) voor 36 uur p/wk

Koster-beheerder in de Keizersgrachtkerk
De gemeente van de Keizersgrachtkerk vindt het belangrijk dat dit fraaie rijksmonument beschikbaar blijft voor haar vieringen en overige activiteiten. Daarnaast wil de kerkelijke gemeente haar prachtige gebouw met goede akoestiek gastvrij open stellen voor onder andere concerten en orkestrepetities. In de overige zalen vinden regelmatig lezingen, workshops en vergaderingen plaats.
Als Koster-beheerder ben je de spin-in-het-web om dit mogelijk te maken. Je beheert de agenda, maakt de afspraken met de huurders, verzorgt - gebruikmakend van een buffet en keuken - eenvoudige consumpties voor de gasten en zorgt dat de zalen en benodigde voorzieningen gereed zijn voor gebruik. Kortom de Koster-beheerder treedt op als gastvrouw/gastheer.
De Koster-beheerder wordt bij de uitvoering van de taken ondersteund door een groep vrijwilligers: de Steungroep Kosterij (voor ondersteuning bij verhuur) en de Beheergroep (voor beheer en onderhoud aan het gebouw).

Taken
- De kerkzaal en overige ruimten gereed te houden voor gebruik door de gemeente voor de (wekelijkse) diensten, bijeenkomsten van groepen en kringen en voor vergaderingen.
- Het schoonhouden van het kerkgebouw en de zalen.
- De administratie van het gebouwgebruik (agenda) en de financiën rond de verhuur en het gebruik van het buffet te voeren.
- Proactief de verhuur van het gebouw bevorderen.
- Als leidinggevende, samen met vrijwilligers, de deelnemers aan activiteiten van gemeente en huurders te ontvangen.
- Het verzorgen van eenvoudige consumpties.

Als Koster-beheerder ben je iemand die:
- Vorm geeft aan de gastvrijheid die de Keizersgrachtgemeente wil uitstralen.
- Graag werkt in een dynamische en afwisselende omgeving om de activiteiten van de gemeente en anderen in de Keizersgrachtkerk (zo prettig) mogelijk te maken.
- Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een dienstverlenende instelling.
- Vrijwilligers kan aansturen en daarbij een gedreven, motiverende en enthousiasmerende werkhouding heeft.
- Ondernemend is en open staat voor nieuwe ideeën om het gebruik van het gebouw te optimaliseren.
- Zorgvuldig en correct de administratie rond de zalenagenda en de financiën van de verhuur kan voeren.
- Oog heeft voor de monumentale status en de geschiedenis van het kerkgebouw.
- Zich thuis voelt bij de Christelijke traditie en de wijze waarop daar binnen de Keizergrachtkerkgemeente vorm aan wordt gegeven.

Functie-eisen
- Minimaal MBO werk- en denkniveau met bij voorkeur een opleiding in een administratieve en/of horeca richting.
- Bereidheid om ook ’s avonds en in het weekend te werken.
- Basiskennis EHBO en brandbeveiliging (of bereid deze te verwerven).
- Diploma horeca, certificaat sociale hygiëne en diploma Bedrijfshulpverlening (BHV) strekt tot aanbeveling.
Het aanvragen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Arbeidsvoorwaarden
- Wij bieden een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
- De arbeidsvoorwaardenregeling voor de kerkelijk medewerkers van de Protestantse Kerk in Nederland is van toepassing. De functie is ingedeeld in schaal 7. De provisieregeling is niet van toepassing; wel geldt een overurenregeling.
- Per juli 2017 is een dienstwoning beschikbaar in de Kerkstraat (achter de kerk).

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Harry Visser, voorzitter Beheergroep, 020-6620724 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Reageren
Je kunt je schriftelijke motivatie en CV uiterlijk 21 december 2016 sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.