KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij voor vrijdag 22:00 uur ontvangen komt in het KG Krantje van volgende zondag.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 14 april 2024

Diaconie collecte 1: Wijkdiaconie
Eén van de taken van de diaconie is “Individuele Hulpverlening”. Voor sommige mensen is het budget erg krap. Soms doet iemand in een moeilijke periode een beroep op de diaconie.

Kerk collecte 2: Kerk
De tweede collecte dient ter dekking van de kosten (en mogelijk het tekort) van de Keizersgrachtkerk. Dit zijn onder andere het pastoraat (predikant), salarislasten, vergoedingen voor gastpredikanten, onderhoud en gebruik van kerkgebouw en de kosten van de kerkdiensten.

Collecte 3: Werk in de eigen gemeente
De opbrengst van deze collecte is bedoeld voor speciale doelen. Denk hierbij aan het jeugd- en jongerenwerk, de muziek en muzikanten in de diensten en de kosten voor het gemeenteblad Kerk in de Stad.

Collecten Digitaal
Bij voorkeur gebruik je de GIVT-app! (Meer info https://www.givtapp.net/).
Alternatief is direct je bijdrage voor de diaconie overmaken NL25INGB0000870727, t.n.v. Diakonie Keizersgrachtkerk Amsterdam. Voor de kerkcollecte gebruikt u het rekeningnummer NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, Amsterdam. Graag datum van de kerkdienst vermelden.

Kerk in de Stad (KidS)
In de laatste editie van de gemeenteblad ‘Kerk in de Stad’ (KidS) zat een brief waarin je gevraagd wordt financieel bij te dragen ter bestrijding van de kosten van ons kerkblad in 2024. Het richtbedrag is € 17,50. Meer mag, minder ook. De bijdrage is vrijwillig! Tot 18 april kun de QR-code gebruiken. Of je maakt een bedrag over naar de rekening van de wijkkas NL83 INGB 0004675575 Protestante Gemeente – KGK o.v.v. bijdrage KidS.
 

 

Maandelijkse Maaltijd
Woensdag 24 april a.s. is er om 18.30 uur weer een maaltijd voor gemeenteleden, buurtbewoners en wie er verder mee wil eten. Voorafgaand aan de maaltijd is de bar open.
Er wordt door de Klimaat en Geloofsgroep gekookt. Bovendien zal er informatie gegeven worden over het werk van de Klimaat en Geloofsgroep.
Kom ook gezellig eten. Je kunt natuurlijk ook iemand uitnodigen om mee te komen of mensen uit je omgeving attenderen op deze mogelijkheid eens buiten de deur te gaan eten.
Geef je, in verband met de boodschappen, wel van te voren op. Dat kan via een intekenlijst beneden in de kerk, via de website of per e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Actie Kerkbalans
Dat er iets goed is misgegaan met de bezorging van de Kerkbalansbrieven is de vaste financiële bijdragers waarschijnlijk wel duidelijk. Om kosten te besparen is er voor gekozen een tweede verzending alleen aan leden te sturen die nog niet hadden gereageerd. Vrienden en gemeenteleden die een doorlopende incasso hebben zijn hierin niet meegenomen. En dat is ook weer verwarrend.
Als je vragen hebt over Actie Kerkbalans, met of zonder doorlopende incasso, neem gerust contact op met de administratie van het kerkelijk bureau via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 020–5353700.

Drie keer
In de Joodse traditie van bijbellezen heeft elk verhaal 70 verschillende interpretaties. 70 is een heilig getal en staat voor onbeperkt veel. Op een bescheiden manier willen we zoiets proberen. We nemen één bijbelverhaal. Eind mei - begin juni hebben we drie diensten waarin we dat bijbelverhaal elke keer op een andere manier willen uitleggen. Drie is maar weinig, maar gelukkig is drie ook een heilig getal. Zou het niet mooi zijn om bij elke uitleg ook een bijpassende vormgeving van de dienst te vinden? Het lijkt ons, themabedenkers én uitleggers, een heel spannende uitdaging. Wie wil mee doen met voorbereiden en er iets moois van maken? We zijn nog op zoek naar een of twee mensen. Geef je op bij Martyn Mulder, na de dienst, of via e-mail: hmmulder(at)ese.eur.nl.

Gemeentebijeenkomst is verplaatst naar zaterdag 5 oktober
De gemeentebijeenkomst die zaterdag 13 april zou plaatsvinden is verplaatst naar zaterdag 5 oktober.

De bloemen in de kerk
De Klimaat- en geloofgroep binnen de Keizersgrachtkerkgemeente nodigt u uit om met elkaar in gesprek te gaan over de bloemen in de kerk. Op zondag 21 en/of 28 april na de dienst in de tuinzaal . Kijk voor meer informatie op blz.39 van het laatste nummer van gemeenteblad Kerk in de Stad (ook vindbaar op de website en in de gang beneden).

De liturgie digitaal
De digitale liturgie op je telefoon of tablet zetten?
Gebruik dan: www.keizersgrachtkerk.nl/kerkdiensten/zondag-in-de-kerk/liturgie.

E-mailadressen voor in de dienst

  • Gebruik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om voorbeden aan te vragen (tot 9:30uur) als via het voorbedenboek
  • Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. geef je aan dat je bloemen wil meenemen voor de zondagse dienst of als je een goede bestemming weet en/of de bloemen daar wil brengen.
  • Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen.

 

Zondag 14 april 2024 10:30uur in de Keizersgrachtkerk-online:
Waar zit de ruimte?
in de serie
Apocalyps of hemels perspectief
met
Jan Krans
 
Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

 

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, Amsterdam.
 
De Keizersgrachtkerkgemeente heeft een privacyverklaring dat via deze link is in te zien.

Tags: krantje