Wees niet bang!

Pink Christmas Kerkdienst op Zondag 17 december 15:00uur.

In de Pink Christmas Kerkdienst staan de dromen van Jozef centraal, zoals die in het Evangelie naar Matteüs zijn opgeschreven. De berichten die Jozef in zijn dromen ontvangt, zijn verontrustend. Hij wordt gevraagd zich te verbinden met de zwangere Maria, en als het kind er is, krijgt hij, opnieuw in een droom, te horen dat hij naar het buitenland moet vluchten, omdat het kind ongewenst is. De bestemming van Jozefs leven pakt heel anders uit dan hij had gedacht, maar hij waagt de sprong, zonder enige garantie op succes. Wie kan uiteindelijk de stem van God negeren, die je oproept te leven naar je bestemming, zelfs als die risicovol is en ongewenst? De ervaringen van Jozef en de bewegingen die hij maakt in zijn leven worden door LHBT'ers (lesbiennes, homo's, bi's en transgenderpersonen) herkend. Een stem die roept als in een droom die soms een nachtmerrie is, omdat het raden blijft naar de afloop. De stem drukt een verlangen uit naar een leven dat zeer gewenst is, maar net zo goed een risico, omdat het niet 'gewoon' is. God gaat zelden voor het gewone. Juist dat maakt een leven met deze God zo spannend. Wat een geluk dat dat kind de naam Immanuël wordt gegeven: God met ons. Dat wekt vertrouwen en geeft hoop. Schuilt daarin voor iedereen de belofte dat het goed komt?

Voorganger in de Pink Christmas Kerkdienst is dit jaar ds Wielie Elhorst, LHBT predikant Amsterdam. Medewerking wordt verleend door duo Wilde Orchidee (Irene Hemelaar en Paul Tijink),  Thony Kramer en Stijn van der Woude.
De dienst wordt georganiseerd vanuit het LKP - de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging -  de Protestantse Kerk Amsterdam en de Keizersgeachtkerk.

Pink Christmas Kerkdienst 2017