16 november: Vernieuw je wereld!

Donderdag 16 november organiseren Micha Nederland en de Groenekerkenactie in onze kerk een inspirerende avond rondom het thema ‘Vernieuw je wereld’. Deze avond is onderdeel van 3 bijeenkomsten, bedoeld voor kerkgangers die aan de slag willen om kerk en omgeving te verduurzamen. Thema is: ‘Vernieuw je wereld! En ga deze avond naar huis met tips voor een eerlijke en duurzame levensstijl die je zélf kan toepassen én met jouw hele gemeente!’

Op 16 november komt aan de orde hoe je met eerlijk consumptiegedrag jouw wereld kan verbeteren. De spreker voor deze avond is nog niet rond, maar zeker is dat ons consumentengedrag centraal zal staan. Vragen komen langs als: Hoe wordt ons eten eigenlijk geproduceerd? Wat gebeurt er met ons voedsel vóórdat het eten op ons bord is beland? Wie zijn de telers, de verhandelaars, de supermarkten? Wat zijn hun belangen? En hoe kunnen we als consument meewerken aan eerlijke lonen en gezonde voeding? En ook: hoe zorg je er in onze overvolle, aantrekkelijk-uitgestalde winkels voor, dat je niet meer koopt dan nodig is? Kortom: hoe kan je als consument bijdragen aan een duurzame voedselketen?

Op deze avond delen kerken hun praktijkverhalen en er vindt zelfs duurzaam speeddaten plaats om met elkaar door te praten over de vraagstukken van de avond. Dus ook de ervaringen van de Keizersgrachtkerk worden op prijs gesteld!
Uiteraard ontbreekt de muziek niet. Het optreden wordt gegeven door Schrijvers voor Gerechtigheid in samenwerking met Amanda Lock.

Waar en Wanneer?
Dinsdag 7 november, Pakhuis de Regâh, Den Haag
Donderdag 16 november, Keizersgrachtkerk Amsterdam, aanvang 19.30 uur
Donderdag 23 november, Sociëteit NSEde, Ede.
Kaarten kosten 5 euro.
Kaarten reserveren kan via: www.truetickets.nl/vernieuw-je-wereld.