Vrijheidsmaaltijd in Verbinding

In de Keizersgrachtkerk, een Huis van Verzet, is op Bevrijdingsdag iedereen welkom om mee te eten. Zo zijn we in vrijheid verbonden met elkaar, met de stad, met onze verhalen en staan we samen stil bij het oorlogsverleden.

De voormalige kosterswoning thans Tuinzaal gevuld met gasten voor de Vrijheidsmaaltijd

In de voormalige kosterswoning van de Keizersgrachtkerk, nu de Tuinzaal, staan we stil bij verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Een van die verhalen gaat over de koster en de dominee van de kerk die door de vijand zijn gefusilleerd.

In deze verhalen zoeken we verbinding met elkaar. Hoe kunnen we met verschillende achtergronden in vrijheid samen leven? Voor ons is gezellig samen eten een begin! De Keizersgrachtkerk is daarbij een prima uitvallocatie voor het Bevrijdingsdagconcert. Na de maaltijd kan ook worden deelgenomen aan een korte rondleiding door het rijksmonument Keizersgrachtkerk.

Om 18:00 uur wordt er een eenvoudige driegangenmaaltijd geserveerd. Vanaf 17:30 zijn de zaal en bar geopend.

Entree: 5 euro. Er is plek voor 100 personen.

Dieet:  Er wordt (ook) vegetarisch gekookt. We houden graag rekening met vooraf aangegeven dieetwensen.

4 en 5 mei comite amsterdam

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met het Amsterdams 4 en 5 mei comité. Meer informatie op hun website.