Zelfs hier vind je nog een paar rechtvaardigen

Op 5 mei 2017 speelt verhalenverteller Guido de Bruin de voorstelling "Zelfs hier vind je nog een paar rechtvaardigen" om 16:00 uur in de Keizersgrachtkerk.

Guido de Bruin

"Zelfs hier vind je nog een paar rechtvaardigen" is een aangrijpende monoloog over vuile handen, zuiverheid en moed in Westerbork

De Joodse leraar  Jacques Suasso Henriques meldt zich in 1943 bij de Joodse Ordedienst in kamp Westerbork. Deze gehate 'Joodse SS' moest in opdracht van de Duitse bezetter de orde in het kamp handhaven en was verantwoordelijk voor de organisatie van het wekelijkse transport naar Auschwitz en Sobibor.
Op deze manier hoopt hij het vege lijf te redden. De ontmoeting met de zachtmoedige 'rebbe' Jeremia Hirsch in barak 52 brengt echter een ommekeer in hem teweeg die hem uiteindelijk noopt een daad te stellen die zijn lot zal bepalen.

"Zelfs hier vind je nog een paar rechtvaardigen" is door Guido de Bruin gebaseerd op de indrukwekkende novelle "De nacht der Girondijnen" van Jacques Presser. Regie is handen van Ferdinand Borger.

Via deze link is de trailer in te zien.

Toegang EUR 7,50 aan de zaal te betalen. Indien u ook mee wil doen aan de Vrijheidsmaaltijd in de Tuinzaal van de Kerk (om 18 uur) betaalt u voor beide activiteiten samen EUR 10,00. (Voor de Vrijheidsmaaltijd dient u zich op te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
De voorstelling duurt een klein uur en de zaal gaat om 15:30uur open.

(foto: Ruben Schipper, www.rubenschipperphotography.com)