Breng je geld in lijn met je principes - 28 februari 2017

Er zijn duurzame daden die even een paar uurtjes moeite kosten, maar waar je dan verder geen omkijken meer naar hebt. Je bankzaken regelen, bijvoorbeeld. Bent u al overgestapt naar een bank die een goed beleid voert op zaken als mensenrechten, wapens, klimaat en natuur? Of probeert u liever uw huidige bank op een duurzamer spoor te krijgen?

Dinsdagavond 28 februari komt Titus Bolten van Amnesty International naar de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk om te vertellen over de Eerlijke Bankwijzer en de Eerlijke Verzekeringswijzer. Amnesty is één van de initiatiefnemers van deze wijzers, die onderzoek doen naar het maatschappelijk investeringsbeleid en de investeringspraktijk van de tien grootste banken en de tien grootste verzekeraars in Nederland. (Informatie over deze onderzoeken is te vinden op de website www.eerlijkegeldwijzer.nl.)

Algemene doelstelling van de Eerlijke Bank- en Verzekeringswijzer is de verduurzaming van financiële instellingen met behulp van de consumenten. Onlangs hebben de beide Wijzers de laatste actualiseringen van het doorlopende onderzoek naar het duurzaamheidsbeleid van de banken en verzekeraars gepubliceerd. Hoe ziet dit beleid eruit? En wat valt er te zeggen over de investeringspraktijk van de banken en verzekeraars? Hoe verloopt de communicatie met deze financiële instellingen? We praten erover met Titus. Ook kunnen we met elkaar ervaringen uitwisselen met overstappen naar een andere bank. Iedereen van harte welkom!

Aanvang: 20.00 uur
Adres: Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, Amsterdam. (Vlakbij Leidsestraat, bereikbaar met o.a. tram 1, 2 en 5. Ingang: deur op straatniveau rechts naast de grote poort-ingang.)

De Keizersgrachtkerk is een Groene Kerk en probeert met dit soort activiteiten haar steentje bij te dragen aan een duurzame maatschappij.