Op vleugels van muziek

'Spelen waar we niets van begrijpen'
(zondag 29 januari)

In deze eerste dienst van een aantal diensten in 2017 onder de titel 'Op vleugels van muziek' zal liedjeszanger/jazztrompettist Jeroen Zijlstra te gast zijn en zingend, spelend en vertellend medewerking verlenen. Uiteraard zullen enkele van zijn liedjes in deze dienst gezongen worden.
Jeroen schrijft liedteksten die dicht bij hemzelf blijven, die gaan over het leven, zijn leven. Hij blijft daarbij, als voormalig Noordzeevisser, 'scherp aan de wind varen, spelenderwijs richting gevend, koersend op zijn innerlijk kompas.' Zingend en zoekend, biddend en vloekend, losjes getuigend van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes in stilte ontstaan.


Groter en los van mijn verbeelding
liever dan iemand die niet buigt
Sterker en rotsvast van vertrouwen
heb jij mij onvast overtuigd

Uit 'Duisternis' van Jeroen Zijlstra


Na, in de voorbereiding, een middag liedjes luisteren met Jeroen en met Pete Pronk (die in deze dienst o.a. de uitleg zal verzorgen) was duidelijk dat 'Spelen waar we niets van begrijpen' het beste motto voor deze dienst zou zijn.
Als een bevlogen zanger/muzikant en een doorleefde verhalenverteller elkaar ontmoeten, er verhalen verteld worden, gezongen wordt en de muziekinstrumenten elkaar opzoeken, dan kan het niet anders dan dat er iets gaat gebeuren. Dan moet er iets van dat ongrijpbare, onzegbare tevoorschijn kunnen komen! Dan kan het niet anders dan dat het een bijzondere, inspirerende kerkdienst gaat worden.

Wees erbij! Weet je van harte welkom.
Aanvang 10.30 uur.