We gaan ze halen!

Op woensdag 30 november vindt de actie 'We gaan ze halen!' plaats: een actie om de Nederlandse regering te helpen herinneren aan de belofte die ze in Europees verband heeft gedaan om binnen twee jaar 4000 vluchtelingen op te nemen. Ook willen we laten zien dat er in Nederland wel degelijk draagvlak is voor het opnemen van vluchtelingen!
Nu, een jaar later, heeft Nederland ongeveer 600 vluchtelingen opgenomen. Er is voldoende opvangruimte gecreëerd, maar omdat die niet gebruikt wordt, dreigt deze binnenkort weer te verdwijnen. Ondertussen zitten vele duizenden vluchtelingen hopeloos klem in kampen op Griekse eilanden.

Het is de bedoeling om met zoveel mogelijk auto's in een grote stoet dwars door Den Haag naar het Binnenhof te rijden. Daar, bij de Tweede Kamer, laat elke chauffeur zijn kentekenplaat achter (maak van karton of hout een replica) als ludiek bewijs van zijn bereidheid om als chauffeur de vluchtelingen op te halen.

Er wordt verzameld tussen 12.30 em 13.00 uur, op parkeerterrein P3 bij het Kyocera Stadion, vlak buiten Den Haag. (Adres: Tiber 1 2491 DL Den Haag)

Op de website van de PKA staat een interview met Gerhard Scholte, die vanuit de Keizersgrachtkerk dit initiatief heeft overgenomen.

Uitgebreide informatie is te vinden op de website www.wegaanzehalen.nl.