Vlucht naar het heden en Vrijheidsmaaltijd

4en5meiIn de sfeervolle Keizersgrachtkerk in Amsterdam speelt zich op Bevrijdingsdag een Vrijheidsfestival af. Oorlog en terreur jagen mensen van over de hele wereld op de vlucht. Ze overleven extreme situaties en reizen ver bij hun roots vandaan. Vanaf 14 uur brengen naar Nederland gevluchte muzikanten hun muziek ten gehore. Tussendoor delen ze fragmenten uit hun levensverhaal en vertellen hoe het is om na lange absentie ervan, leven in vrijheid te ervaren. Ook met beeld en verhaal zal er tussen de optredens aandacht worden besteed aan de vrijheid.

Op deze dag zal daarnaast in de benedenzaal van de Keizersgrachtkerk de door Burgemeester Van der Laan geïnitieerde vrijheidsmaaltijd plaatshebben om te gedenken en de vrijheid te vieren.
Op dolle dinsdag in september 1944 kwamen verzetsstrijders, met hun wapens, bijeen in de Keizersgrachtkerk. Met de Vrijheidsmaaltijd van 18.30 uur tot 20.00 uur heet de Keizersgrachtkerk buurtgenoten, belangstellenden en gemeenteleden van harte welkom om in vrijheid met elkaar te eten en te ontmoeten. Er wordt stilgestaan bij verhalen over onze kerk in de oorlog. Met tafelgenoten kunnen verhalen worden gedeeld.
Voor de maaltijd wordt een bijdrage van €5,00 gevraagd. Aanmelden (inclusief dieetwensen - zoals vegetarisch) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vlucht naar het heden poster

De concerten zijn vrij toegankelijk. Voor meer informatie zie  facebook.com/vluchtnaarhetheden