Jongerenpastor: Robert Jan Nijland-Beltman

Robert Jan Nijland-Beltman is onze jeugdpastor en -werker. Zijn werk bestaat uit een drieluik van overkoepelende taken:

• De eerste daarvan betreft de jeugd in de kerkgemeente zelf; hierbij zet hij vooral in op relatieopbouw onderling. Hij probeert vanuit de relatie gesprekken te voeren over geloof, leven en maatschappij. Zowel individueel (rondom lijden, rouw en levensvragen) als in de groep (tienergroep, kroegtijger en geloofsgesprekken).

• Zijn tweede taak betreft jeugd buiten de kerk. Robert Jan zet zich in om jongeren in contact te brengen met zingeving, geloof en spiritualiteit. Hij werkt veel samen met andere organisaties en kerken om jongeren een diepere kijk op het leven te kunnen geven. Hierbij kunt u denken aan een reis naar Auschwitz (3 tot 6 November 2017), een 'Zinspiration' festival (vrijdag 15 september) en open podia in onze eigen Keizersgrachtkerk (vanaf najaar 2017).

• Als derde taak probeert Robert Jan verbinding tussen jong en oud te creëren in bestaande (en nieuwe) activiteiten van de kerkgemeente. Hierbij kunt u denken aan kerkdiensten, gemeentemaaltijden en het gemeenteweekend, dat aan het eind van dit seizoen zal plaatsvinden.

Robert Jan Nijland: 'In mijn werk wil ik verbinding leggen tussen jong en oud.'

Wilt u contact met de jeugdpastor en –werker dan kunt u altijd een bericht sturen of bellen!
tel.: 06-81538193