Pastoraat en Predikant

gerhardPastoraat is: 'Omzien naar de ander, met het oog op knooppunten in leven en geloof'. Voor veel mensen betekent pastorale aandacht dat er iemand een tijdje met ze oploopt, om hun volop aandacht te geven zodat hun probleem, hun (des-)oriëntatie, hun geloofs- of zinvragen ruimschoots belicht kunnen worden. In de Keizersgrachtkerkgemeente gaat het initiatief in het pastoraat niet automatisch uit van ambtsdragers en predikant. Iedereen kan zelf aangeven wanneer er behoefte is aan een specifiek pastoraal contact. Dat kan door een afspraak te maken met de predikant.
Tegelijk is het een verantwoordelijkheid van álle leden van de gemeente om je 'naaste in nood' niet links te laten liggen. Dit 'onderling pastoraat' wordt ondersteund via het Kgk-netwerk (zie hieronder). De contactpersonen vertellen je er graag meer over.
Daarnaast is er een Senioren-bezoekgroep die gemeenteleden boven de zeventig jaar desgewenst met enige regelmaat bezoekt.
Vanzelfsprekend kun je voor pastorale bijstand (bijvoorbeeld bij ziekte) altijd direct contact zoeken met de predikant.

Bereikbaarheid predikant: - werkdagen: maandag tot en met donderdag.
Predikant: Gerhard Scholte, 06-40486034, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.