People’s Climate March op 29 april

Loop mee met de kerken!

Op zaterdag 29 april vindt in Amsterdam – en tegelijk in vele andere wereldsteden – de People’s Climate March plaats. De manifestatie wordt gedragen door een brede groep aan maatschappelijke organisaties, waaronder twee 'groene kerken' in Amsterdam: de Keizersgrachtkerk en de Evangelisch Lutherse Gemeente. Samen organiseren zij een optocht vanaf de Oude Lutherse Kerk aan het Singel naar de grote People's Climate March op het Museumplein. Zij roepen iedereen op, religieus, niet-religieus of van welke overtuiging dan ook, om mee te lopen en zo gezamenlijk te vragen om een stevig en eerlijk klimaatbeleid.

Ter voorbereiding is er om 13 uur in de Oude Lutherse Kerk een bezinningsmoment met gesprek, lied en zegen. De deuren gaan al open om 11 uur, voor ontmoeting en voorbereiding. Je kunt er teksten schrijven en spandoeken maken – neem zelf materiaal mee. Voor kinderen is er gelegenheid om de spandoeken te versieren en te tekenen. Ook kan iedereen een klimaatlintje schrijven, zie www.klimaatlintjes.nl. Koffie, thee en limonade zijn aanwezig; zelf graag je lunch meenemen. Om 13.30 uur vertrekt de stoet vanaf de Oude Lutherse Kerk, Singel 411, richting het Museumplein. U kunt op elk moment aanhaken.

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor de inkoop is aanmelden prettig, maar het hoeft niet.

Tegelijk met de manifestatie vinden er overal ter wereld klimaatmarsen plaats: in Dublin, Barcelona, Berlijn, Genève, Londen, New York en ruim vijftig andere steden, zie: https://peoplesclimate.org/
In Amsterdam is de vraag: òf kiezen voor ambitie, òf vertragen en nieuwe generaties opzadelen met het probleem. Aan het komende kabinet zeggen we: ga aan de slag. Maak oplossingen mogelijk!

De reden dat de kerken de klimaatmars ondersteunen, is dat zorgen voor de natuur een uiting is van liefde tegenover de Schepper. Ook treft klimaatverandering in hoge mate de meest kwetsbare medemensen; in actie komen tegen klimaatverandering is dus een vorm van zorg voor de naaste.

INFORMATIE:
Datum en tijd: zaterdag 29 april 2017, 11.00 – 13.30 uur
Plaats: Oude Lutherse Kerk, Singel 411, Amsterdam. De tram stopt voor de deur.
Over de People's Climate March, zie: http://www.greenpeace.nl/2017/Nieuwsberichten/Klimaat-Energie/Kom-naar-de-Peoples-Climate-March
Over de 'groene kerken' kijk op: www.groenekerken.nl
Voor klimaatlintjes zie: www.klimaatlintjes.nl.
De organisatoren: www.keizersgrachtkerk.nl en www.luthersamsterdam.nl