Bijbel-Leeshuis op zaterdag

tVoor wie?
- voor wie meer wil weten van de bijbel,
- voor wie eens wil horen over wat er nou eigenlijk staat
- voor wie wil afrekenen met vastgeroeste dogmatiek

Wat doen we?
- Intensief lezen uit verschillende vertalingen
- Achtergronden uitdiepen
- Levenservaringen en Levenswijshijd delen
- Veel humor en wijsheid uitwisselen

Inhoud:
We gaan verder met de brief van Paulus aan de Galaten, de mensen die woonden in de hoogvlakte noordelijk van Ankara.

De Galatenbrief is de scherpste van Paulus' overgeleverde brieven. Wanneer je de brief vergelijkt met andere brieven, ontbreekt de gebruikelijke dankzegging aan het begin van de brief, evenals de groeten aan het eind. In plaats hiervan vinden we wel uitdrukkingen als Och domme Galaten  en Ik ben verbaasd dat u mijn woorden zo snel naast u neer hebt gelegd..

Het leerhuis wordt geleid door Gerhard Scholte, de predikant van de Keizersgrachtkerk.

Data: Zaterdagochtenden eens in de twee weken vanaf 13 september 2014 (zie agenda)
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Plaats: Kerkstraat 107, zaal 5