Gemeenteweekend 2018

Gemeenteweekend: 15-17 juni 2018

door Elske Scholte, 11 februari 2018

In dit prachtige huis in de bossen van Lage Vuursche, het Koos Vorrinkhuis, vindt straks ons gemeenteweekend plaats! Zoals Anje van der Heide al schreef in de vorige KiDS: het is een NIVON-huis, een natuurvriendenhuis. Een ideale plek voor een grote groep mensen met heel verschillende interesses, maar die toch ook veel samen willen doen. Zoals de gemeente van de Keizersgrachtkerk dus!

Op het eigen terrein zijn er voor kinderen speeltoestellen, klimbomen, veel takken en andere bosattributen. Het huis heeft zelfs een speelkelder. De omgeving is zeer geschikt om te wandelen en te fietsen. Maar in de buurt is ook een klimbos met diverse klimparcoursen hoog in de bomen. Verder drie grote terrassen, dus ouders met hele jonge kinderen kunnen, terwijl ze een oogje houden op hun kinderen, toch van de zon genieten.
Voor wie vast een kijkje wil nemen: Koos Vorrinkhuis.
Inmiddels is de voorbereidingsgroep voor het gemeenteweekend van start gegaan! Tijdens de vergaderingen van de voorbereidingsgroep bruist het van voorstellen en ideeën.
Het gemeenteweekend: wat komt er veel bij kijken! En wat krijgen wij er in ieder geval al heel veel zin in.
Pien Koedijk is al bezig om te bekijken wat er in de omgeving te doen is. Pien is namelijk ‘opperhoofd’-activiteiten. Als u graag iets wilt doen, met een groep of met het voltallige gezelschap, dan hoort Pien dat graag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Anje van der Heide heeft een aanmeldingsformulier gemaakt, waarop ieder kan aangeven met hoeveel personen u van plan bent te komen, met wie u op een kamer wilt slapen, wat de kosten van het verblijf zijn, uw dieet etc. Anje gaat ook de financiën beheren. Binnekort vindt u het formulier op deze website.
En vanaf die datum komt er ook een groot overzicht van alle praktische punten te hangen in de gang van de KGK. Om niets te hoeven missen!
Anja Scheffer gaat de aanmeldingen verwerken. Dat wordt straks een heel gepuzzel om alle wensen te inventariseren, maar Anja is goed met Excel-sheets. We gaan proberen aan alle wensen tegemoet te komen. Het email-adres voor Anja wordt ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lekker eten is erg belangrijk als je met elkaar op stap bent. Gerard van der Zandt is gewend voor grote groepen te koken. Hij is daarom aangesteld als opperkok. Dat betekent waarschijnlijk niet dat hij zelf gaat koken, maar hij zal zorgen dat ons bord met heerlijke gerechten gevuld wordt.
Een weekend van de Keizersgrachtkerkgemeente is niet volledig zonder een dienst op zondagmorgen: een hagepreek, een klieder-dienst of een vorm van geloofs-interactie. Robert Jan Nijland is de coördinator ‘Spiritualiteit’. Misschien vallen daar ook vroege-ochtend-meditaties onder in het bos? Of gaat Robert Jan liever ’s morgens vroeg een work-out doen?
En omdat we willen dat straks alles gesmeerd loopt, hebben we een speciale Hoofd Praktijk: Paul Vlaanderen. (Om u een idee te geven: Paul werd een paar uur voor de eerste live-opname van het ‘Pronkstuk’ in allerijl weggeroepen uit Kockengen omdat de afvoer van de KGK door de ‘vreemde’ koks verstopt bleek met koffieprut).
Bij Paul kunt u ook terecht met kritische vragen en hij heeft beloofd ons te tracteren op een natuurtocht door de bossen van Lage Vuursche. Want dan is Paul op zijn best…
Elske Scholte zorgt dat iedereen te weten komt van ons gemeenteweekend, zoals dit stukje bijvoorbeeld. Een weekend, niet om de Keizersgrachtkerkgemeente te leren kennen, maar voor de Keizersgrachtgemeente om elkaar te leren kennen. Want daar hopen we op: dat we elkaar anders en beter leren kennen, in een weekend waar niets verplicht is maar waar je graag aan alles mee zou willen doen.
Jong en oud van harte welkom!